2012-07-17 21:13:08
Φωτογραφία για Συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τους Άραβες πρέσβεις στην Αθήνα
Ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Λ. ΠανέταΟι δυνατότητες συνεργασίας σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, αλλά και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλου με τους Άραβες πρέσβεις στην Αθήνα. Γεύμα εργασίας προς τιμήν των διαπιστευμένων στην Ελλάδα πρέσβεων των αραβικών χωρών παρέθεσε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, με στόχο την ουσιαστική εμβάθυνση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ο δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, αλλά και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Αφρικής, Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, με τον Έλληνα υπουργό να υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την κλιμάκωση της βίας που έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες μεταξύ των αμάχων», και επανέλαβε τη θέση της χώρας μας για ειρηνική και πολιτική επίλυση της κρίσης στη Συρία.


Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα, η αποστολή του ειδικού απεσταλμένου Κόφι Αννάν να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος, ενώ τόνισε ότι το καθεστώς Άσαντ έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του και στέκεται εμπόδιο στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και εξετάσθηκαν οι προοπτικές υπέρβασης των υφιστάμενων εμποδίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τους Άραβες πρέσβεις σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να υπερβεί την κρίση και να προχωρήσει στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε τις δυνατότητες για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και των αραβικών χωρών, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του διμερούς εμπορίου σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και στην αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που υπάρχουν για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία σε διακρατικό ή ιδιωτικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πόσο διαρκεί το ιδανικό σεξ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πόσο διαρκεί το ιδανικό σεξ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ