2012-07-17 21:49:46
Φωτογραφία για «Καίει» τον Άκη η απολογία Ζήγρα.
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΥΩΡΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, Ν. ΖΗΓΡΑΣ..

Μαραθώνια ήταν η απολογία του Νίκου Ζήγρα, στον ανακριτή την Τρίτη. Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είναι προφυλακισμένος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μίλησε στον ανακριτή για τον ρόλο του στην υπεράκτια εταιρεία Torcasso, αλλά και για τις αγορές ακινήτων.

Ο Ν. Ζήγρας, στην επιβαρυντική για τον πρώην υπουργό απολογία του, επιβεβαίωσε όλα τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι αρχές.

Παραδέχθηκε ότι διαχειριζόταν τα χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου ως το 2004, γνωρίζοντας ότι είναι "μαύρα", αγνοώντας όμως την προέλευσή τους. Αποκάλυψε μάλιστα ότι από το 2004 και μετά, τον ρόλο του ανέλαβε ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ν. Ζήγρας ανέλυσε και τον ρόλο που είχαν στην υπόθεση με τους TOR M1 κι άλλα πρόσωπα, άλλα γνωστά κι άλλα άγνωστα στις ανακριτικές αρχές, ενώ έδωσε και το όνομα κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κατηγορηθεί ή εξετασθεί από τις αρχές.


Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σημείωσε επίσης ότι αποφάσισε τώρα να συνεργαστεί με τις αρχές προσβλέποντας στην αποφυλάκισή του, ενώ εξήγησε ότι δεν είχε μιλήσει νωρίτερα γιατί οι συνήγοροί του, τον συμβούλεψαν λάθος.

Σε ότι αφορά την Βίκυ Σταμάτη, είπε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση μαζί της, πρόσθεσε όμως ότι κατ εκτίμησή του η σύζυγος του πρώην υπουργού γνώριζε πολλά για τις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ο Ζήγρας είπε όσα ήθελε να πει, αλλά γνωρίζει πολλά περισσότερα.

Οξεία ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην απολογία Ζήγρα. Ο πρώην υπουργός, κατήγγειλε ως ανήθικη την τακτική της ανάκρισης, αφού όπως υποστηρίζει, ακολουθεί την τακτική της συναλλαγής. Η ίδια τακτική, προσθέτει, ακολουθήθηκε και στον προηγούμενο στάδιο της ανάκρισης, αφού όσοι συνεργάστηκαν δεν προφυλακίστηκαν.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ