2012-07-18 02:47:03
Φωτογραφία για «Ξέπλυμα» εξωτικών πουλιών στα Νησιά του Σολομώντα
Τα Νησιά του Σολομώντα θησαυρίζουν από το «ξέπλυμα» άγριων πτηνών, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου παρακολούθησης άγριας ζωής «Traffic».

Πιο συγκεκριμένα, ελέγχοντας αρχεία των χωρών εισαγωγής οι ερευνητές της οργάνωσης «Traffic» υπολόγισαν ότι περίπου 54.000 εξωτικά πτηνά εξήχθησαν παράνομα από τα Νησιά του Σολομώντα την περίοδο 2000 – 2010. Εξ αυτών, τα 40.000 δηλώθηκαν ότι προέρχονται από προγράμματα αναπαραγωγής σε ειδικές εγκαταστάσεις, ενώ στην πραγματικότητα αιχμαλωτίστηκαν στην άγρια φύση.

Τα περισσότερα αποτελούν αυτόχθονα είδη των Νησιών του Σολομώντα, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, πάνω από 13.000 πτηνά προήλθαν από ξένες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Ινδονησία και η Παπούα Νέα Γουινέα. Οι ερευνητές βέβαια δεν βρήκαν αρχεία για την εισαγωγή των πτηνών αυτών στα Νησιά του Σολομώντα.

Εκτός αυτού, δεν βρέθηκαν αρχεία για την εξαγωγή τους από τα νησιά ή για την έναρξη προγραμμάτων αναπαραγωγής των πτηνών αυτών. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 35 από τα είδη που εξήχθησαν περιλαμβάνονται στην Κόκκινη Λίστα της IUCN για τα απειλούμενα είδη.


«Δεν υπάρχουν μονάδες αναπαραγωγής, μόνο κάποιες μονάδες φύλαξης», διαβεβαίωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Διατήρησης Περιβάλλοντος, αποκαλύπτοντας στην ουσία ότι τα πουλιά αιχμαλωτίζονταν και κρατούνταν μέχρι να εξαχθούν.

Οι βασικές χώρες εισαγωγής είναι η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη. Σημειώνεται ότι πρόσφατα τα νησιά του Σολομώντα υπέγραψαν τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων Ειδών (CITES), η οποία ρυθμίζει το εμπόριο άγριων ζώων και ζώων που αναπαράγονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
econews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ