2012-07-18 03:50:02
Φωτογραφία για «Μαύρες» προβλέψεις για την Ιταλική οικονομία
Η Τράπεζα της Ιταλίας αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψη που κάνει για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας και αναφέρει ότι φέτος το... ιταλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σε ποσοστό 2%, ενώ του χρόνου η συρρίκνωσή του θα κυμανθεί στο 0,2%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τον Ιανουάριο οι αντίστοιχες προβλέψεις έκαναν λόγο για συρρίκνωση μεταξύ του 1,2% και του 1,5% του ΑΕΠ για φέτος, αλλά ανάπτυξη με θετικό πρόσημο 0,8% του ΑΕΠ για όλο το 2013.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει συγχρόνως ότι όλο το β' φετινό εξάμηνο η ιταλική οικονομία θα παραμείνει σε "συγκρατημένη" ύφεση, από την οποία θα εξέλθει στις αρχές του 2013.

Το 2014 όμως η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας «θα μπορέσει να επανέλθει σε γερά θεμέλια», σύμφωνα με την Bankitalia.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ιταλικης οικονομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και συνδέεται στενά με την κρίση χρέους», επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ίδια, η εργασιακή μεταρρύθμιση, αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η ιταλική κυβέρνηση με σκοπό να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα «θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα».
real
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ