2012-07-18 08:08:13
Φωτογραφία για Τσεκούρι σε όλα τα επιδόματα
Στο στόχαστρο του προγράμματος μείωσης των δαπανών τίθενται τα κοινωνικά επιδόματα Η κυβέρνηση προωθεί κλιμακωτές περικοπές οι οποίες θα φτάσουν έως και το 50% για όσους από τους δικαιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Από τη λίστα με τα επιδόματα που κόβουνται εξαιρούνται μονάχα το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ.

Για τη χορήγησή τους θα τεθούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμία περικοπή για όσους έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και στη συνέχεια οι μειώσεις να είναι κλιμακωτές, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου.

Συγκεκριμένα, οι περικοπές θα γίνουν κλιμακωτά (κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα) και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα. Στο τραπέζι και η πρόταση για περικοπές για όσους έχουν εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται να επιβληθεί η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για παροχή επιδομάτων στο 20% του πληθυσμού το οποίο βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επίσης επί τάπητος είναι το σενάριο τα επιδόματα να συγχωνεύονται σε ένα ανα δικαιούχο με παράλληλη ύπαρξη πλαφόν στο ποσό.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ