2012-07-18 19:41:33
Φωτογραφία για Ισραηλινά πυρά και… γνωριμία με το Αιγαίο στις βραχονησίδες «Καράβια»
Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες με πλήρη επιτυχία, η πρώτη στην Ιστορία άσκηση με πραγματικά πυρά ισραηλινών πολεμικών σκαφών, σε ελληνικό πεδίο βολής και συγκεκριμένα στις βραχονησίδες Καράβια. Μια κορβέτα κλάσης Sa’ar 5 και μια ΤΠΚ κλάσης Sa’ar 4.5 εκτέλεσαν πυρά στο Πεδίο Βολής Καράβια, εγκαινιάζοντας μια περίοδο ακόμη πιο στενής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.

Το θέαμα που παρουσιάστηκε ήταν εξόχως εντυπωσιακό καθώς οι σιλουέτες των δύο σκαφών δεν ήταν κάτι που συνηθίζεται στις περιοχές μεταξύ Πελοποννήσου, Κρήτης και Κυκλάδων Διαβάστε περισσότερα Σημειώνεται ότι τα δύο πολεμικά διέπλευσαν μια μεγάλη απόσταση από τις ακτές του Ισραήλ μέχρι το Μυρτώο Πέλαγος, προκαλώντας το ενδιαφέρον των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς αποτελεί μια άσκηση «εξοικείωσης» με το επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου. Όπως είναι γνωστό το Ισραήλ δεν διαθέτει την μορφολογία των ελληνικών ακτών καθώς στερείται από νησίδες βραχονησίδες κ.λπ. Οι βολές που εκτελέσθηκαν μάλλον δεν έχουν να προσθέσουν κάτι στην επιχειρησιακή εμπειρία των Ισραηλινών, ή μήπως κατά ορισμένες καλά πληροφορημένες πηγές φαίνεται ότι έχουν;


Τα δύο πλοία εκτέλεσαν βολές με τα CIWS Phalanx που φέρουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ολοκλήρωσαν με πυρά δευτερεύοντος οπλισμού. Επειδή δεν έγιναν γνωστά τα ονόματα των πλοίων παρά μόνον των κλάσεων, δεν είμαστε σε θέση να διευκρινίσουμε τι όπλα συνολικά έβαλλαν. Σημειώνεται ότι το Ισραηλινό Ναυτικό είχε ζητήσει από καιρό την άδεια άσκησης εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, καθώς και την εκτέλεση πυρών σε ενεργό πεδίο βολής.

Στην άσκηση με πυρά πυροβολικού (Gunex) δεν μετείχαν ελληνικές ναυτικές ή αεροπορικές μονάδες. Ωστόσο στο προσεχές μέλλον καμία πλευρά δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξει και ελληνική συμμετοχή.

http://www.defence-point.gr/news/?p=53466
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ