2012-07-19 21:43:08
Φωτογραφία για Οριστικό μαχαίρι στα εφάπαξ (και σε αυτά που εκρεμμούν)
Τη μείωση των εφάπαξ του Δημοσίου κατά 22,63% ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, 19 Ιουλίου.

Η μείωση αφορά και  τις αιτήσεις που εκκρεμούν και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμα εφάπαξ.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εφάπαξ αλλά και η είσπραξη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την επόμενη δόση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να δεχθεί ως λύση ούτε την αύξηση εισφορών ούτε και την επιπλέον χρηματοδότηση του ταμείου από τον προϋπολογισμό.

Πρέπει να επισημανθεί πως η αναλογιστική μελέτη που διενεργήθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί η αντιστοιχία εισφορών και παροχών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των εισφορών που καταβλήθηκαν και των εφάπαξ.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Νίκος Καλάκος, από τη μελέτη προκύπτει ότι 22 από τους 37 τομείς καταβολής εφάπαξ δίνουν εφάπαξ από 2 έως και 65% μεγαλύτερο των εισφορών.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που δηλώνει ότι θα δεχθεί καμία μείωση και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς όπως τονίζει άλλα υποσχόταν προεκλογικά.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ