2012-07-21 21:16:32
Φωτογραφία για Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι απεργοί της Χαλυβουργίας
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με 165 ψήφους υπέρ και 5 κατά... αποφάσισαν στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος.Στο εργοστάσιο, που άνοιξε χθες μετά από την εννεάμηνη απεργία κατόπιν εισαγγελικής εντολής και με την επέμβαση της αστυνομίας, επικρατεί ηρεμία. Δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο και επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε υπαλλήλους που επιθυμούν να εργαστούν. Εντός της μονάδας βρίσκονται κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι.

Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, που πρόσθεσε ότι στα αιτήματα του σωματείου προστίθεται και το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Σιφωνιός είπε ότι στη «Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες» και ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων».


Εξέφρασε την άποψη ότι «το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «εργοδοσία κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, κατασταλτικοί μηχανισμοί, είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών».

Ο κ. Σιφωνιός κατέληξε λέγοντας ότι «κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας» και σημείωσε πως «όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή».

Υπέρ των απεργών έχουν ταχθεί η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ για το απόγευμα της Δευτέρας έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ