2012-03-16 09:22:49
Φωτογραφία για Στηρίζουν Ολάντ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
Νέοι μπελάδες εν όψει για τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη δημόσια δήλωση στήριξης προς τον σοσιαλιστή υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ, από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες και το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα.

Το παράδοξο δεν είναι φυσικά το γεγονός της στήριξης του σοσιαλιστή υποψηφίου από τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του, αλλά στο ότι η στήριξη αυτή αφορά στη δημόσια δέσμευση του Ολάντ να επιδιώξει, εφόσον εκλεγεί, την τροποποίηση της νέας ευρωπαϊκής συνθήκης, του περιβόητου «δημοσιονομικού συμφώνου» που με τόσο κόπο «πέρασε» η Μέρκελ με τη σύμπραξη του σημερινού προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

«Το γεγονός ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται για εναλλακτικές, επαναδιαπραγματεύσεις και προσθήκες, αποδεικνύει ότι υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία ότι η συνθήκη αυτή έχει ψεγάδια», σχολίασε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι ο Ολάντ και δεσμεύτηκε πως θα επαναδιαπραγματευθεί τη συνθήκη από την αρχή!


Την ίδια ώρα οι ηγέτες του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) δήλωσαν ότι στηρίζουν τον φρανσουά Ολάντ.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γενικού γραμματέα του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αλφρέντο Περέζ Ρουμπαλκάμπα: «Είναι απαραίτητο να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις για να ολοκληρώσουμε τη συνθήκη, ώστε να υπάρξει εκτός από λιτότητα και ανάπτυξη», ενώ από την πλευρά του, ο επικεφαλής του γερμανικού SPD, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, τόνισε ότι το σχέδιο Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης δεν σημαίνει ότι ο φερόμενος ως φαβορί για τη γαλλική προεδρία εναντιώνεται στο δημοσιονομικό σύμφωνο. «Λέει και έχει απολύτως δίκιο, ότι το σύμφωνο καλύπτει μόνο ένα τμήμα από αυτά που χρειάζεται η Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψεύτης ο Παπακωνσταντίνου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψεύτης ο Παπακωνσταντίνου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ