2012-03-16 09:20:08
Φωτογραφία για Η Άννα ξηλώνει...
Η υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε τον αναδρομικό έλεγχο, από το 2005, των πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων της ΓΔΙΕ, ενώ ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης έδωσε εντολή για το άμεσο άνοιγμα των λογαριασμών και των 57 υπαλλήλων της υπηρεσίας, αλλά και εκείνων που υπηρέτησαν από το 2005... και έχουν συνταξιοδοτηθεί

Ξηλώνει όλη τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου μετά το σκάνδαλο των δύο υπαλλήλων που ζήτησαν μίζα από επιχειρηματία για την προώθηση της επένδυσής του.

Την ίδια στιγμή στο ΣΔΟΕ έχουν γίνει κι άλλες, ανώνυμες, όμως, καταγγελίες για απόπειρες εκβιασμού επιχειρηματιών, όπως υπαινίχθηκε ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης. Γι' αυτόν τον σκοπό θα ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των 57 υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, αλλά και εκείνων που υπηρέτησαν στην υπηρεσία από το 2005 και πια έχουν συνταξιοδοτηθεί.


Πιο συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες:

- Η Αννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή ζήτησε τον αναδρομικό έλεγχο, από το 2005, όλων των πόθεν έσχες των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων. Η χρονιά αυτή μπήκε επειδή τότε ξεκίνησε η εφαρμογή του προηγούμενου επενδυτικού νόμου.

Η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου ξηλώνει όλη τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων

- Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης έδωσε εντολή για το άμεσο άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υπαλλήλων της υπηρεσίας.

- Οι συλληφθέντες υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυσή τους.

- Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις και των 4 προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης.

- Διατάχτηκε η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) από το αυτοτελές γραφείο επιθεώρησης.

- Ο κ. Μωραΐτης απέστειλε επιστολή προς τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με την οποία ζητεί τη συνδρομή του για τη σε βάθος διερεύνηση όλων των διαστάσεων της υπόθεσης και παρεμφερών υποθέσεων που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκειά της.

- Μετακινούνται, σταδιακά, όλοι οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης. Σε πρώτη φάση, ύστερα από δημόσια πρόσκληση καλούνται 20 άτομα με υψηλά προσόντα να στελεχώσουν την υπηρεσία.

Επιχειρηματίας-θύμα καταγγέλλει τα «αρπακτικά» του υπ. Ανάπτυξης:

Είναι σφηκοφωλιά, αν δεν δώσεις... αίμα, δεν παίρνεις

«Ολος ο τέταρτος όροφος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ένα καλοστημένο μαγαζί. Είναι μια σφηκοφωλιά. Αν δεν δώσεις... αίμα, δεν παίρνεις».

Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε την περιπέτειά του από το 2007 μέχρι σήμερα που είχε με τα «αρπακτικά» του υπουργείου Ανάπτυξης ο επιχειρηματίας Σταύρος Γκάνης από τη Δράμα, που, όπως κατήγγειλε χτες στο Γραφείο Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, υπήρξε κι αυτός θύμα αυτών που έλεγχαν επί χρόνια το Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως ανέφερε, αναγκάστηκε να δώσει μίζα 100.000 ευρώ «χέρι χέρι» σε υπάλληλο-εισπράκτορα, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση εκσυγχρονισμού στη βιομηχανία ξύλου ύψους 8.05 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2007 στον Μυλοπόταμο Δράμας.

«Αρχικά μου ζήτησαν 200.000 ευρώ, αλλά δεν κατάφερα να τα μαζέψω. Βρήκα 100.000 ευρώ και τα έδωσα και μπόρεσα να εκταμιεύσω 2,2 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2008. Ομως μετά άλλαξαν τα πράγματα και έφθασαν να μου ζητούν πριν από μικρό χρονικό διάστημα έως και 500.000 ευρώ. Δεν έχω άλλα χρήματα και η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας» ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο φάκελός μου θάφτηκε στο γραφείο του ενός εκ των δύο συλληφθέντων. Είναι πεταμένος σ' ένα γραφείο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ