2012-07-24 19:30:11
Φωτογραφία για Ξηροδερμία: Συμβουλές για να μη στεγνώνει το δέρμα σας
Διαβάστε παρακάτω τι συμβουλεύουν οι δερματολόγοι για να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα της ξηροδερμίας... Ερώτηση αναγνώστριας: Έχω έντονη ξηροδερμία παντού και έχω και πιτυρίδα. Έμαθα ότι μπορεί να οφείλεται στο άγχος το οποίο πράγματι με διακατέχει. Υπάρχει μόνιμη λύση στην περίπτωση αυτή; Ήθελα ακόμη να ρωτήσω αν αυτό που έχω «κολλάει».

Ευχαριστώ, Γ. Λ.

Απάντηση: Αν πρόκειται για απλή ξηροδερμία, τότε πρέπει να φροντίζετε την καλή ενυδάτωση του δέρματος σας με τις κατάλληλες κρέμες. Για το πρόσωπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα σε συνδυασμό με γαλάκτωμα καθαρισμού αντί για σαπούνι, αλλά και για το σώμα ένα γαλάκτωμα σώματος για ξηρά δέρματα μπορεί να σας βοηθήσει. Αν η ξηροδερμία επεκτείνεται και στο κεφάλι ή έχετε ξηρά μαλλιά, στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικές λοσιόν αλλά και σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας. Φροντίστε όσο μπορείτε να αντιμετωπίσετε το στρες με τεχνικές χαλάρωσης καιαν δεν μπορείτε μόνοι σας να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.


Η ξηροδερμία δεν είναι κολλητική. Πρέπει ακόμη να γνωρίζετε ότι η ξηροδερμία μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα κάποιας πάθησης όπως είναι το έκζεμα , η ψωρίαση, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κ.ά. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά η πάθηση που την προκαλεί και για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό.

Εναλλακτικές συμβουλές:

*Θα βοηθήσει να κάνετε πριν το λούσιμο ένα απαλό μασάζ, με δαφνέλαιο ή σκέτο ελαιόλαδο και έπειτα να τα ξεβγάλετε καλά.

*Ξεβγάζετε τα μαλλιά σας καλά για να απομακρυνθούν όλες οι αποκολλημένες νιφάδες.

*Χρησιμοποιείτε αντιπιτυριδικά σαμπουάν.

*Περιορίστε τις λακ ή το ζελέ και αποφεύγετε να δανείζεστε βούρτσες από τους άλλους.
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΤΟΡΣΕΪ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΤΟΡΣΕΪ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ