2012-07-25 14:04:02
Φωτογραφία για Δύο λύσεις για να μην χρεωκοπήσει η Ελλάδα στις 20 Αυγούστου!
Στις 20 Αυγούστου λήγει τελικώς το περίφημο ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το οποίο, με κάθε τρόπο, θα πρέπει να καλύψει η ελληνική κυβέρνηση, αν δεν θέλει να κηρύξει και επισήμως πτώχευση. Το ποσό που απαιτείται να βρει είναι κάτι παραπάνω από  3 δισ. ευρώ, τα οποία, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν είναι διαθέσιμα.

Πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η ΕΕ θα καλύψει, με κάποιον τρόπο αυτή την ελληνική υποχρέωση, χωρίς, ωστόσο, ακόμα να διευκρινίζεται πώς. Παράλληλα, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου είναι απίθανο η Ελλάδα να λάβει νέα κοινοτική χρηματοδότηση. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να βρει ίδιους πόρους για να καλύψει άλλες, εσωτερικές, ανάγκες της, όπως, για παράδειγμα, η πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Για το σκοπό αυτό δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η «αξιοποίηση» του λογαριασμού του ΤΧΣ, που αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργός, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αργεί ακόμα, ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται επίσης δύο τουλάχιστον ακόμα εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου. Μέσω αυτών των δύο τρόπων, υπολογίζεται ότι θα εξασφαλισθούν περί τα 6 δισ. ευρώ Πηγή:Voria
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ