2012-03-16 11:54:05
Φωτογραφία για VW Polo Blue GT 2012: Το οικολογικό GTI!
Στην Γενεύη, η Volkswagen παρουσίασε το Polo Blue GT, μια έκδοση του μοντέλου η οποία δημιουργήθηκε για να «γεμίσει (εμπορικά) το κενό» μεταξύ της 1.2 TSI και της GTI.

Σκοπός των ανθρώπων της Γερμανικής εταιρείας ήταν να έχει σχετικά χαμηλή κατανάλωση αλλά επιδόσεις παρόμοιες με τη τελευταίας (GTI).

Έτσι το Polo Blue GT διαθέτει τον 1.4 TFSI βενζινοκινητήρα των 140 PS. Σύμφωνα με την εταιρεία, επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 7,9 sec. και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 210 km/h. Το σημαντικότερο όλων όμω είναι ότι η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του φτάνει μόλις τα 4,7 lt/100 km με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τα 4,5 lt/100 km με το DSG των επτά σχέσεων.

Οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης επιτυγχάνονται χάρη και στο σύστημα «ACT» το οποίο απενεργοποιεί δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα (συγκεκριμένα, τον δεύτερο και τον τρίτο) όταν δεν είναι απαραίτητη η ανάγκη για περισσή ισχύ. Είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα τοποθετείται σε μοντέλο της Volkswagen και ενεργοποιεί ξανά τους δύο κυλίνδρους μόνο σε διάστημα 13-36 milliseconds, αναλόγως της ταχύτητας περιστροφής του κινητήρα.


Το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιείται μεταξύ των 1.250-4.000 rpm και για αποδιδόμενη ροπή 25-100 Nm, ένα εύρος που καλύπτει το 70 % των απαιτήσεων του «Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης» (του κανονισμού με τον οποίο γίνονται οι τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης), αλλά και της καθημερινής οδήγησης.

Το Polo Blue GT διακρίνεται εξωτερικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις από το λογότυπο «GT» (προφανώς...), από το λογότυπο «bluemotion», από το σπόιλερ, τον αεροδυναμικό διαχύτη και την απόληξη της εξάτμισης, από την βαμμένη μαύρη μάσκα και από τις νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών. Επίσης το ύψος του αυτοκινήτου είναι κατά 15 mm χαμηλότερο από τις πιο απλές εκδόσεις. Εσωτερικά θα έχει την κονσόλα από την έκδοση GTI ενώ, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει το λογότυπο «BlueGT» στα σπορ εμπρός δερμάτινα καθίσματα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η διάθεση του Volkswagen Polo Blue GT θα ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσα στον Ιούλιο του 2012.
e-go.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ