2012-08-02 01:54:03
Φωτογραφία για Κ. Μαρκόπουλος: Η πολιτική ηγεσία να εμπιστεύεται περισσότερο τα ελληνικά πανεπιστήμια
Στην δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε... την ανάγκη να στηριχθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

«Όταν μιλάμε για παιδεία μιλάμε για ποιότητα και πρέπει η πολιτική ηγεσία να πιστεύει και να εμπιστεύεται τον χώρο της ελληνικής παιδείας πολύ δε περισσότερο, της ανώτερης και της ανώτατης παιδείας.

Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε σε αυτό που όλη η υφήλιος μιλά, το ελληνικό πνεύμα , τον ελληνικό πολιτισμό, την επανάσταση την οποία μπορούν να φέρουν όλοι αυτοί άνθρωποι οι οποίοι αποφοίτησαν από τα ελληνικά πανεπιστήμια , αντί να υποστέλλουμε την ελληνική σημαία και την πίστη στην δυνατότητα την οποία έχει όλος αυτός ο λαμπρός κόσμος των ελλήνων επιστημόνων».


Ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας άρθρο του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία απεύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Παιδείας : «Σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία έχει υπερπολαπλασιαστεί σήμερα θα έπρεπε να μας φέρνετε την ίδρυση καινούργιων νηπιαγωγείων και δημοτικών στην περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης που ζουν χιλιάδες έλληνες με τα παιδιά τους και εσείς μειώνετε τα ελληνικά σχολεία;

Υπάρχει κύριε υπουργέ κάποια συμφωνία με τη Γερμανία για την αλλαγή του εκπαιδευτικού πλαισίου της ελληνικής γλώσσας και της εκμάθησης του ελληνικού πολιτισμού και των γραμμάτων στους έλληνες της Γερμανίας; Γιατί βλέπουμε αυτή την απόφαση που είναι στο νομοσχέδιο για μείωση των διπλωματικών και των προξενικών σχολείων που έχουν ιδρυθεί στη Γερμανία; Για ποιο λόγο τα μειώνετε την ώρα που ελληνικός πληθυσμός στη Γερμανία αυξάνεται;»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ