2012-08-02 16:26:14
Φωτογραφία για «Για την Ελλάδα μας!» (pics)
Ηταν οι δύο Ελληνες που μας έκαναν να χαμογελάσουμε χθες. Ο Ηλίας Ηλιάδης με το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -90 στο Τζούντο και η Βάσω Βουγιούκα με την 5η θέση στην ξιφασκία. Το gazzetta.gr με το που ξημέρωσε η επόμενη μέρα τους συνάντησε στο Ολυμπιακό Χωριό και μίλησε για τις επιτυχίες του, την επόμενη μέρα αλλά και για τις ζωές του.

Μάλιστα η συνάντηση ήταν απρόσμενη για τους δύο, καθώς δεν ήξερε ο ένας ότι είχαμε κανονίσει ραντεβού με τον άλλο και αμέσως μια θερμή αγκαλιά κι ένα μεγάλο μπράβο βγήκαν από τα στόματα τους.

Η Βάσω Βουγιούκα είπε μάλιστα για τον Ηλιάδη: «Ηξερα ότι αγωνιζόταν λίγο πιο μακριά από μένα και χάρηκα απίστευτα με το μετάλλιο, καθώς έκανε χαρούμενους όλους τους Ελληνες».

Την σκυτάλη παίρνει ο χάλκινος Ολυμπιονίκης που προσθέτει: «Κι εγώ πιο πολύ χάρηκα. Το Ολυμπιακό μετάλλιο δεν είναι μόνο για σένα, είναι για όλη την χώρα. Για τους Ελληνες τα κάναμε όλα, για την χώρα που περνάει δύσκολες στιγμές, για αυτό εδώ» μας λέει και δείχνει με καμάρι το εθνόσημο. «Πιστεύουμε ότι με όσα κάναμε δώσαμε λίγη χαρά στους Ελληνες…»


Οταν θα επιστρέψει πίσω ο Ηλιάδης, θα πάει αμέσως στο Αγιο Ορος για να κάνει το τάμα και να δώσει το μετάλλιο. «Εδωσα πέντε δύσκολους αγώνες και πρέπει αυτό το μετάλλιο να πάει για Αγιο Ορος, γιατί μου έδωσε δύναμη και ενέργεια...»

Η 26χρονη αθλήτρια της ξιφομαχίας, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ήταν όλο χαμόγελα. Αν και δεν το παραδέχθηκε, τα βάζει και λίγο με την τύχη της, καθώς ο τραυματισμός της με την Σόσα από την Πολωνία, της στέρησε ουσιαστικά την είσοδο στα ημιτελικά, καθώς κόντρα στην Νοτιοκορεάτισα Κιμ, αγωνίστηκε τραυματισμένη και τελικά έχασε.

«Είμαι χαρούμενη με την πέμπτη θέση, αλλά μπορούσα να κάνω και κάτι παραπάνω, αλλά δεν με άφησε ο τραυματισμός μου. Σε μια προσπάθεια της Πολωνέζας με χτύπησε με δύναμη και η μάσκα έσπασε τα δύο μπροστινά μου δόντια. Μάλιστα ο διαιτητής μου είπε να συνεχίσω καθώς δεν θεώρησε ότι έχω κάτι το σοβαρό. Στον επόμενο αγώνα μου, αναγκάστηκα να παίζω με το στόμα κλειστό και δεν μπορούσα να πάρω καλές αναπνοές, γεγονός που με επηρέασε, καθώς δεν ήμουν σε θέση να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Η Βουγιούκα πέρασε όλο το βράδυ στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού για τις πρώτες βοήθειες αλλά σήμερα ήταν καλά και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Κι αν η ξιφομάχος μας είχε στο μυαλό της να γίνει καλά, ο Ηλιάδης σκεφτόταν μόνο την κόρη του και την στιγμή που θα τη συναντούσε, μαζί με την σύζυγο του την Λία, για να πάνε μια βόλτα στα μαγαζιά του Λονδίνου.

«Την αγκάλιασα σφιχτά μετά τον αγώνα επειδή μου έλειψε πολύ. Τους τελευταίους 12 μήνες ήμουν στο εξωτερικό για προπόνηση μιλούσαμε μόνο από το τηλέφωνο και από Skype και δεν είχαμε χρόνο μαζί. Τουλάχιστον τώρα θα της αφιερώσω αρκετό χρόνο, μέχρι να μου πει φύγε δεν μπορώ άλλο, είπε ο 25χρονος Ολυμπιονίκης που αναφέρθηκε και στην παρουσία της οικογένειας του στις εξέδρες, κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Δεν με προβλημάτισε, ούτε με γέμισε με άγχος. Η παρουσία τους μου δίνει δύναμη και ενέργεια. Μετά την ήττα από τον Ρώσο, ήρθε η Λία κάτω και μου είπε, άντε πήγαινε να πάρεις το μετάλλιο. Και έτσι πήρα την δύναμη και την ενέργεια που ήθελα».

Και οι δύο ελπίζουν οι επιτυχίες του, να εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες ώστε να έχουμε και άλλα μετάλλια. «Μακάρι να βοηθήσει στην ψυχολογία και των υπολοίπων παιδιών και να τους δώσουμε ενέργεια, ώστε να δούμε και άλλα μετάλλια, ακόμα και χρυσά», λέει ο Ηλιάδης για να συμπληρώσει η Βουγιούκα. «Θα ήθελα οι επιτυχίες μας να τους κάνουν όλους να νιώσουν καλύτερα και πιστέψουν στην διάκριση και ελπίζω και η Ελλάδα να γνώρισε κάπως την ξιφασκία, ένα άθλημα άγνωστο στην χώρα μας».

Για τους Ολυμπιακούς η Βουγιούκα είπε: «Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία, το χάρηκα και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τώρα θα ξεκουραστώ, θα προσπαθήσω να πάρω το πτυχίο μου και βλέπουμε για τη συνέχεια...».

Αφού μας αποχαιρέτησαν, πήγαν να πάρουν το μετρό και την γραμμή Circle για το κέντρο του Λονδίνου. Ο Ηλιάδης θα πήγαινε στην γυναίκα του Λία και το Μαράκι και η Βουγιούκα να βρει τους γονείς της. Δικαιούνται και αυτοί κάποιες στιγμές χαλαρότητας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Να είστε καλά Ηλία και Βάσω gazzeta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτο: Το στοίχημα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτο: Το στοίχημα...
Και επισήμως η άδεια!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και επισήμως η άδεια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ