2012-08-04 03:24:02
Φωτογραφία για Έτοιμη να προσφύγει στον Μηχανισμό η Ισπανία;
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας του στον Μηχανισμό Στήριξης ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι...που βλέπει τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας να εκτινάσσονται στα ύψη. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θέλει να μάθει ποια είναι τα μη συμβατικά μέτρα που έχει σκοπό να λάβει η ΕΚΤ για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ πριν πάρει την απόφαση του για το εάν θα ζητήσει επίσημα βοήθεια ή όχι.

«Στον λαό μπορεί να μην αρέσουν οι αποφάσεις που πήραμε αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει αποφάσεις και έχει δείξει ότι είναι ικανή να κυβερνήσει σε δύσκολες περιστάσεις. Η κυβέρνηση γνωρίζει ακριβώς που πρέπει να πάει και τι πρέπει να κάνει και θα το κάνουμε όσο δύσκολο κι αν είναι» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα έκανε τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου τους τελευταίους 7 μήνες και υπογράμμισε ότι τρία είναι τα βασικά προβλήματα της ισπανικής οικονομίας. Πρώτον το δημόσιο έλλειμμα, το βάρος του χρέους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι αμφιβολίες ότι το ευρώ μπορεί να «τραυματίσει» τις πιο αδύναμες χώρες-μέλη.

Ο Μαριάνο Ραχόι παρουσίασε τους πέντε άξονες που κινούνται οι ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων: μείωση του ελλείμματος, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις από κοινού με την Ε,Ε, επίλυση των προβλημάτων ρευστότητας και υπέρβαση της αβεβαιότητας για το ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ