2012-08-04 03:29:10
Φωτογραφία για ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σχετική εκτόνωση στο Αιτωλικό [photo]
Με τις δυνάμεις της αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και τους κατοίκους του Αιτωλικού αλλά και τους ρομά να βρίσκονται επί ποδός θα συνεχιστεί όπως φαίνεται η νύχτα.

Μετά τα νέα σοβαρά επεισόδια και τον καταιγισμό των πυροβολισμών στο σημείο, όπου οι ρομά είχαν κάνει μπλόκο τα πράγματα είναι σχετικά πιο ήρεμα ανά πάσα στιγμή όμως μπορεί να προκληθούν νέα επεισόδια και γι΄αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε πλήρη επιφυλακή.

Πριν από λίγη ώρα πυροσβεστικό όχημα έσβησε την φωτιά που έβαλαν οι ρομά σε ξερά χόρτα δίπλα από τον δρόμο και καθάρισε το οδόστρωμα από του πεταμένος κάδους και τα σκουπίδια και έτσι η επαρχιακή οδός Αιτωλικού – Αστακού παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Στο συγκεκριμένο σημείο όμως παραμένουν συγκεντρωμένοι 50 περίπου ρομά με καδρόνια στα χέρια, ενώ μερικοί από αυτούς οπλοφορούν.

Στα δυτικά γεφύρια του Αιτωλικού, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα πάνω από 200 κάτοικοι της περιοχής καθώς και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής. Στο Αιτωλικό επίσης παραμένει και ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε να γίνουν άμεσα συλλήψεις.


Οι τραυματίες από τους πυροβολισμούς είναι συνολικά τρεις, ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά, αφού πυροβολήθηκε στα πλευρά και την κοιλιακή χώρα και οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ενώ πιθανότατα να χρειαστεί νοσηλεία του σε ΜΕΘ.

Όσο για την αστυνομία που δέχτηκε έντονες επικρίσεις από μερίδα κατοίκων επειδή δεν προχώρησε σε επέμβαση, αναμένεται να προχωρήσει το πρωί σε προσαγωγές υπόπτων ρομά, αφού ήδη έχει συλλέξει στοιχεία σε βάρος ατόμων που πυροβολούσαν. Παράλληλα δεν αποκλείεται να γίνει και επιχείρηση στον οικισμό των τσιγγάνων, αφού το Αιτωλικό παραμένουν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις της ΟΠΚΕ από Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πάτρα.

agriniopress.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ