2012-03-17 10:53:01
Φωτογραφία για ΓΑΠ:Οι Ευρωπαίοι τιμώρησαν τους Έλληνες
«Τιμωρία» χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε:

«Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος».

Παράλληλα είπε ότι η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της -είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι- να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας. Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα είναι ένα είδος τιμωρίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις συντάξεις. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%», είπε. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ