2012-08-17 11:07:03
Φωτογραφία για Πάνω από €1 εκατ. η λεία πρωτοφανούς διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στη Λεμεσό
Πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Λεμεσού σημειώθηκε την Πέμπτη νωρίς το απόγευμα.

Όσοι περνούσαν εκείνη την ώρα από την κεντρική λεωφόρο Μακαρίου και έβλεπαν κάποιους να ασχολούνται με το κρέμασμα μιας κόκκινης τέντας μπροστά από την είσοδο κοσμηματοπωλείου, δεν μπορούσαν να υποψιαστούν τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από το καραβόπανο.

Η αποκάλυψη ήρθε λίγη ώρα αργότερα όταν ήχησε ο συναγερμός του καταστήματος. Επρόκειτο βέβαια για ληστεία από την οποία οι δράστες αποκόμισαν λεία πέρνα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ευφάνταστη ληστεία διαπράχθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν οι δράστες, ανενόχλητοι πίσω από την τέντα τους, διέρρηξαν το κοσμηματοπωλείο και επέλεξαν από τα πιο ακριβά, τα ακριβότερα κοσμήματα.

Όταν ήχησε ο συναγερμός, οι δράστες είχαν γίνει ήδη καπνός.

Τη διάρρηξη και την κλοπή διαπίστωσε φρουρός ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία και την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου.


Από τον αρχικό έλεγχο που έγινε, προέκυψε ότι κλάπηκαν τουλάχιστον 67 χρυσά ρολόγια από επώνυμες φίρμες. Η λεία των διαρρηκτών από το κοσμηματοπωλείο στη Λεμεσό εκτιμήθηκε και σύμφωνα με την Αστυνομία φτάνει τα 1.051.300 ευρώ.

Η σκηνή στην οποία έδρασαν οι ληστές, αποκλείστηκε σε αρκετή ακτίνα από την Αστυνομία η οποία μαζί με κάποια τεκμήρια αξιολογεί διάφορες πληροφορίες αλλά και υλικό που έχει καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή.

Κι άλλες καταγγελίες για διαρήξεις

Στο μεταξύ, καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, άλλες δύο διαρρήξεις οικιών από τις οποίες κλάπηκαν χρυσαφικά.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, 55χρονη από τη Λεμεσό κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 10 Ιουνίου και 16 Αυγούστου άγνωστοι έκλεψαν από την οικία της στη Λεμεσό διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 22.900 ευρώ.

Καταγγέλθηκε επίσης διάρρηξη κατοικίας και κλοπή στη Λευκωσία, που σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, αυτή διενεργήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 10 και 16 Αυγούστου.

Από την κατοικία οι διαρρήκτες έκλεψαν χρυσαφικά και χρυσά συλλεκτικά νομίσματα αξίας 10.000 ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ