2012-08-21 00:03:03
Φωτογραφία για Αυτό είναι το νέο Toyota Auris
Μετά από μία σειρά διαρροών και κατασκοπευτικών εικόνων η Toyota αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες για το νέο Auris.

του Μιχάλη Ντιβέρη

Η δεύτερη γενιά του μικρού οικογενειακού της ιαπωνικής μάρκας θα κατασκευάζεται και πάλι στο εργοστάσιό της στο Derbyshire της Αγγλίας και θα λανσαριστεί επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

Το Auris στη δεύτερη πλέον γενιά του υιοθετεί νέα αισθητική πιο δυναμική για το αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό του έχει εγκαταλείψει την εκκεντρική κεντρική κονσόλα για μία πιο συμβατική και πρακτική λύση.

Το Toyota Auris 2013 είναι ελαφρύτερο κατά 40 κιλά από το σημερινό μοντέλο και έχει ελαφρώς μακρύτερο (κατά 30 mm) και χαμηλότερο σε ύψος (κατά 55 mm) αμάξωμα (μήκος 4.28mm πλάτος 1.76 mm και ύψος 1.46 mm). Το τελευταίο είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, έχοντας μία πιο δυναμική προσωπικότητα η οποία σύμφωνα με τους Ιάπωνες της Toyota θα αντικατοπτρίζεται και στον οδηγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου
. Κάτι που υποστηρίζουν με πράξεις, καθώς έχει μειωθεί το κέντρο βάρους, έχει αυξηθεί η ακαμψία κατά 10%, έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος και το σύστημα διεύθυνσης και η ανάρτηση είναι εκ νέου ρυθμισμένα για καλύτερη απόκριση και μεγαλύτερη αμεσότητα στις εντολές του οδηγού. Όσον αφορά το μεταξόνιό του, αυτό έχει παραμείνει απαράλλαχτο στα 2.60 mm.

Κατά το λανσάρισμά του, το Toyota Auris 2013 θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς μας και από τη σημερινή γενιά βενζινοκινητήρες 1.33 και 1.6 καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα 1.4 D-4D, ενώ η κορυφαία έκδοσή του θα είναι υβριδική με τον 1.8 κάτω από το καπό της. Μελλοντικά θα εφοδιαστεί και με πετρελαιοκινητήρες της BMW ως μέρος της συμφωνίας των δύο εταιρειών.

Το σημαντικό στοιχείο στο Auris 2013 HSD (Hybrid Synergy Drive) είναι το γεγονός πως έχει προβλεφθεί εξ αρχής χώρος για τις μπαταρίες και έτσι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο χώρο αποσκευών όπως συμβαίνει με το σημερινό μοντέλο. Αυτός είναι στα 360 λίτρα, ανεξαρτήτως έκδοσης.

Το νέο Toyota Auris θα έρθει στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2013 και οι τιμές του αναμένονται να είναι στα ίδια επίπεδα με του σημερινού μοντέλου.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ