2012-03-17 21:46:22
Φωτογραφία για Ξέσπασε «πόλεμος» Λοβέρδου - ΣΥΡΙΖΑ...Με αφορμή επεισόδια σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ..
Σκληρή ανακοίνωση, με αφορμή την οργάνωση διαμαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, την περασμένη Τρίτη, στην Αγία Παρασκευή, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε αυτήν αναφέρει: «Την πρακτική των αντι - συγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του '60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική».

»Το κουτοπόνηρο επιχείρημά τους είναι προφανές: μέσα από την διαρκή αναπαραγωγή εικόνων, στις οποίες εμφανίζονται υπουργοί των κυβερνήσεων ως διωκόμενοι από τους πολίτες, δεν έχει σημασία αν οι τραμπούκοι είναι δέκα, είκοσι και οι συγκεντρωμένοι τρακόσιοι, αφού η βάφτιση των τραμπούκων σε πολίτες δίνει ψευδολαϊκά χαρακτηριστικά στις αντί - συγκεντρώσεις. Θυμίζω, όμως, πως και τότε, τις αυταρχικές δεκαετίες του ‘60, οι τραμπούκοι βαφτίζονταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες».


»Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντί - συγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων σε συγκέντρωση που οργάνωσα την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και συγκεκρίμενα για την εκλογή του Β. Βενιζέλου. Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατα κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Η διοργάνωση κομματικών αντισυγκεντρώσεων υπήρξε πράγματι η λογική των παρακρατικών στην προδικτατορική περίοδο που ποτέ η Αριστερά δεν υιοθέτησε» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που απαντά στον υπουργό Υγείας.

«Εδώ και δυο βδομάδες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ μας έχουν προϊδεάσει ότι θα ετοιμάσουν προβοκάτσιες ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Τις περιμένουμε νηφάλιοι και προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Συστηματικά, ανώνυμα και επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν τις τελευταίες ώρες και ημέρες με δηλώσεις τους ένα επικίνδυνο κλίμα περί δήθεν οργάνωσης αντισυγκεντρώσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

«Πρόκειται για μια αήθη γκρίζα σπερμολογία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου. «Η διοργάνωση κομματικών αντισυγκεντρώσεων υπήρξε πράγματι η λογική των παρακρατικών στην προδικτατορική περίοδο που ποτέ η Αριστερά δεν υιοθέτησε. Τη συγγενή και επικίνδυνη λογική της φαιάς προπαγάνδας φαίνεται πως υιοθετεί τώρα ο κ. Λοβέρδος, ψευδολογώντας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, με διττό σκοπό. Πρώτον, να δημιουργήσει ένα κλίμα συσπείρωσης στους εναπομείναντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και, δεύτερον, να απαξιώσει και να ενοχοποιήσει κάθε είδους κοινωνική διαμαρτυρία».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ