2012-08-22 18:35:49
Φωτογραφία για Στο Μαξίμου ο Γιούνκερ (σε εξέλιξη)
Τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποδέχθηκε στις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας έτσι τον κύκλο των επαφών του με στόχο τη βελτίωση του κλίματος για τη χώρα μας στην Ευρώπη.

Παρόντες στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις, ενώ ακολούθως ο κ. Γιούνκερ θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

Στις συζητήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει το πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία και αφού υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίησή του, θα ζητήσει τη στήριξη του κ. Γιούνκερ στις προσπάθειες της Αθήνας.

Ήδη πάντως, ο επικεφαλής του Eurogroup έχει διαχωρίσει τη θέση του από ακραία αρνητικές τοποθετήσεις για τη χώρα μας, όπως π.χ. οι δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ και Γερμανών αξιωματούχων, χαρακτηρίζοντας «άνευ νοήματος φλυαρία και πολεμοχαρή ρητορική» τα σενάρια περί αποβολής από την ευρωζώνη χωρών-μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.


Σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι τεχνικά θα ήταν εφικτή μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ωστόσο πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Όπως εκτίμησε, δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας εκτός και αν εκείνη παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υλοποιηθεί ένα σενάριο εξόδου.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ελλάδα του pole dancing
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ελλάδα του pole dancing
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ