2012-08-23 17:38:23
Φωτογραφία για Θέλω κάτι παραπάνω απ’ το να σαπίσει στη φυλακή ο τρομοκράτης της δεκάρας.
Το πανελλήνιο παρακολουθεί τρομαγμένο τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το φονικό στην Πάρο. Πιστεύω ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ταυτίζεται γιατην τιμωρία του ψευτο-επαναστάτη. Όλοι, όπως φαντάζομαι, τάσσονται υπέρ μιας παραδειγματικής τιμωρίας. Εγώ, σε αυτό το σημείο, θα διαφωνήσω Πιστεύω ότι η πραγματική ισόβια κάθειρξη δεν αρμόζει. Ίσως στην περίπτωση που ο άτυχος άντρας έπεφτε νεκρός από μια σφαίρα, ναι – ίσως, τότε να ήταν αρκετή. Μάθαμε, όμως, πως ο Θεοφίλου πυροβόλησε τέσσερεις φορές. Αυτό είναι το στοιχείο που με κάνει να οργίζομαι και να ζητώ κάτι παραπάνω από φυλάκιση. Κυρίες και κύριοι, ο τρομοκράτης της δεκάρας πυροβολώντας τέσσερεις φορές είχε ξεκάθαρο σκοπό να δολοφονήσει εν ψυχρώ.

Και, αν θέλετε, δέχομαι ότι πάνω στον πανικό του -για να μην τον σταματήσει ο άτυχος άντρας- θα μπορούσε να πυροβολήσει. Έστω, λοιπόν, ότι το έκανε κατά λάθος, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα πυροβολούσε μια φορά. Άρα, η αποτρόπαια πράξη του με αηδιάζει και με αναγκάζει να σκέφτομαι ότι δεν υπάρχουν τείχη φυλακών για αυτόν…


Και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπω δυστυχώς να υπάρχουν μέλη αυτής της κοινωνίας, της κοινωνίας του 2012, που καταδικάζουν την κίνηση του άτυχου αυτοκινητιστή. Σας παραθέτω το υστερόγραφο από μια δήλωση ανάληψης ευθύνης για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού, η οποία φιλοξενείτε στο Indymedia: Υ.Γ. Και, ίσως, από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη τη στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα. (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1417170 ).

Όπως γνωρίζετε το παιχνίδι της διανόησης το έχει κερδίσει η Αριστερά εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια, οι δασκαλοπατέρες όλων αυτών διαστρέβλωσαν πλήρως τα λεγόμενα των φιλοσόφων «τους», με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Αντικείμενα (γιατί δεν τους θεωρώ ανθρώπους), που είναι και καλά τρομοκράτες και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο δια της βίας, δεν έχουν τα κότσια να επαναστατήσουν στην ίδια τους τη ζωή. Και για του λόγου το αληθές, ο τρομοκράτης της πατάτας έμενε με τους γονείς του. Ας αλλάξουν, λοιπόν, πρώτα αυτοί τη δικιά τους μίζερη ζωή και μετά ας φέρουν την άνοιξη…

*Ο Γιώργος Φιλίππου έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
aixmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ