2012-03-18 01:29:03
Φωτογραφία για Τι έριξε τα ινδικά μαχητικά Μιράζ 2000;
Δύο διαδοχικές συντριβές μαχητικών αεροσκαφών Μιράζ 2000, που οφείλονται σε βλάβη του κινητήρα, προβληματίζουν την Ινδική Πολεμική Αεροπορία...που προχώρησε σε καθήλωση όλου του στόλου έως ότου μια ομάδα Γάλλων τεχνικών που έφθασε στη χώρα βοηθήσει να εξετάσουν τα ατυχήματα. Η Ελλάδα έχει στόλο με Μιράζ 2000 και Μιράζ 2000-5 και γνωρίζει τα περιστατικά.

Το σύνολο του ινδικού στόλου καθηλώθηκε μετά την συντριβή στις 5 Μαρτίου, όταν αεροσκάφος του τύπου συνετρίβη αφού ο κινητήρας του στα μέσα της πτήσης σταμάτησε να λειτουργεί. Το πλήρωμα προσπάθησε αρκετές φορές να κάνει επανεκκίνηση και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, και αφού το μαχητικό έχασε ύψος, το πλήρωμα εγκατέλειψε με επιτυχία το αεροσκάφος. Η συντριβή ήταν παρόμοια με εκείνη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν επίσης ένα Mirage 2000 συνετρίβη, αναφέρθηκε.

Η εφημερίδα «The Indian Express», υποστηρίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα με το υποσύστημα FADEC, δηλαδή το σύστημα που ελέγχει τη μονάδα παραγωγής ενέργειας. Αν και αυτό δεν είναι ένα γνωστό πρόβλημα μέχρι πρόσφατα, το θέμα έρχεται στο επίκεντρο μετά τις δύο πρόσφατες διαδοχικές συντριβές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει αεροσκάφη Μιράζ 2000 στην αεροπορική βάση Τανάγρας, ορισμένα εκ των οποίων έχουν αναβαθμιστεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ