2012-08-31 22:21:39
Φωτογραφία για Βιβλική καταστροφή στην Ισπανία: Ένας νεκρός από τη φωτιά - Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους!!!
Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ένας ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός και οι πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες που συνεχίζουν να κατακαίουν τη Μαρμπέγια της Ισπανίας. 

Η σορός ενός ηλικιωμένου άνδρα βρέθηκε σε μικρή απόσταση από ένα σπίτι που κάηκε από τη φωτιά που μαίνεται κοντά στην περιοχή, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας.

"Εντοπίστηκε η σορός ενός ηλικιωμένου, δεν έχουμε μπορέσει ακόμη να την αναγνωρίσουμε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι πυροσβέστες ερευνούν τα ερείπια του σπιτιού για να εντοπίσουν τη σύζυγό του, "η οποία μπορεί επίσης να έχει πεθάνει".

Η πυρκαγιά μαίνεται σε μήκος 12 χιλιομέτρων και προκάλεσε την προληπτική απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από την περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης και επεκτάθηκε στις κωμοπόλεις Μίχας, Μαρμπέγια, Αλχαουρίν ντε λα Τόρε, Όχεν και Κόιν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ανδαλουσίας, στην οποία δεν διευκρινίζεται η έκταση που έχει καεί. Η ξηρασία, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία συνέλαβαν στην επέκτασή της.


Από νωρίς το πρωί 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα υποστηρίζουν το έργο των 250 πυροσβεστών που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της νύκτας τις φλόγες.

Οι αρχές ελπίζουν ότι η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο εντός των προσεχών ωρών.

Η Ισπανία επλήγη τον περασμένο διάστημα από ξηρασία άνευ προηγουμένου τα τελευταία 70 χρόνια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που έκαψαν 1.398.860 στρέμματα ανάμεσα στις 1 Ιανουαρίου και τις 12 Αυγούστου του 2012, δηλαδή το 0,5% των δασικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας που κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας. 
πηγή
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναθηναϊκός - Γιάννενα [1-1]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παναθηναϊκός - Γιάννενα [1-1]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ