2012-09-01 23:36:11
Φωτογραφία για Κοινή άσκηση ΗΠΑ - Ισραήλ το Φθινόπωρο
Σε μια κοινή άσκηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την αντιμετώπιση επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους, η οποία αναβλήθηκε ως το φθινόπωρο, θα συμμετάσχουν λιγότεροι Αμερικανοί στρατιωτικοί από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες, απορρίπτοντας παράλληλα πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες αυτό αποτελεί ένδειξη της δυσπιστίας της Ουάσινγκτον.

Η άσκηση σχεδιάζεται να διεξαχθεί εν μέσω των συνεχιζόμενων δημοσιευμάτων περί πολέμου με το Ιράν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και πληροφορίες πως ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Υπουργός Αμυνας της κυβέρνησής του Εχούντ Μπαράκ συζητούν σχετικά με μια μονομερή επίθεση για την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει καλέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να μην προχωρήσει μονομερώς στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης.


Τα γυμνάσια αυτά είναι "η μεγαλύτερη άσκηση άμυνας απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν κάνει ποτέ τα έθνη μας και είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την προηγούμενη το 2009", δήλωσε ο αντισμήναρχος Τζακ Μίλερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η άσκηση "δεν έχει μεταβληθεί σε ό,τι αφορά το αντικείμενό της. . .θα συμπεριλάβει τα συστήματα που προβλεπόταν. Όλα τα συστήματα που θα αναπτυχθούν θα είναι πλήρως επιχειρησιακά, με τους χειριστές τους", πρόσθεσε ο κ. Μίλερ.

Το περιοδικό Time έγραψε ότι αρχικά σχεδιαζόταν να συμμετέχουν στην άσκηση 5.000 στρατιωτικοί των ΗΠΑ, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε σε 1.500-2.000.

Ανέφερε ότι ένας Ισραηλινός στρατιωτικός είπε πως αυτό αποτελεί ένδειξη της κακοπιστίας από μέρους της Ουάσινγκτον. Ο αντισμήναρχος Μίλερ αντίθετα είπε ότι άσκηση αποτελεί "μια απτή ένδειξη της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μας".

Ενας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, είπε ότι οι πληροφορίες του Τάιμ είναι λαθεμένες και ότι η μείωση του μεγέθους της άσκησης Austere Challenge-12 είναι σημαντικά μικρότερη.http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/54692
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
New 2013 Fiat Panda 4x4
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
New 2013 Fiat Panda 4x4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ