2012-09-02 09:53:19
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ!
Ο Παπανικολάου μιλάει για την νέα σεζόν και τα όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό, δηλώνει ότι σέβεται τον Παναθηναϊκό και τονίζει ότι ο πρωταθλητής παραμένει «ομάδα».

Ο 22χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού παραμένει προσγειωμένος, αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και μιλάει για ότι έζησε με τους ερυθρόλευκους. Μιλάει ακόμη για τις λίγες αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ της ομάδας αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου στην εφημερίδα Sportday και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Για την στιγμή που ο τελευταίος τελικός τελειώνει, ο Πρίντεζης καρφώνει στο πράσινο καλάθι και ο Παπανικολάου υψώνεται στα ουράνια και γίνεται... αφίσα στα παιδικά δωμάτια, δηλώνει: «Βγήκε από την ψυχή μου εκείνη η αντίδραση. Ένιωσα υπέροχα, ύστερα από τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής».

Για το αν μπορεί να πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο και να τον αποθανατίσει ο φωτογραφικός φακός: «Χωρίς τον κόσμο δεν γίνεται τίποτα. Και πολύ περισσότερο δίχως τον κόσμο του Ολυμπιακού».


Για το αν έχει ανέβει ο πήχης, επί προσωπικού, και για το αν έχει προλάβει να ξεκουραστεί μια και δεν είχε υποχρεώσεις με την Εθνική: «Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι μικρός, δεν είμαι και μεγάλος. Έχω πολλά να μάθω ακόμα και βελτιώνομαι. Δεν ξέρω αν θα είμαι στο ίδιο επίπεδο, χειρότερος ή καλύτερος, αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να δουλέψω στις προπονήσεις και να βγάζω όλη μου την ενέργεια κάθε μέρα. Έτσι έχω μάθει, μόνο έτσι μπορώ να δουλέψω και έτσι θα έρθουν τα υπόλοιπα. Δεν έρχονται μόνα τους.

Αυτό που πάθαμε με την Εθνική ήταν κακό και μας κόστισε ψυχολογικά. Όμως ο αποκλεισμός μας βοήθησε να ξεκουραστούμε και βρίσκομαι σε καλή κατάσταση».

Για την φετινή εικόνα που περιμένει στο ΣΕΦ: «Κοιτάξτε, τα πράγματα στη Ελλάδα δεν είναι καλά και το ξέρουμε όλοι αυτό. Δεν περιμένουμε λοιπόν από τον κόσμο να σκέφτεται κάθε μέρα εμάς. Δεν θέλουμε να γεμίσει σε όλα τα παιχνίδια το ΣΕΦ, αυτό είναι αδύνατο, ούτε όμως και να είναι άδειες οι κερκίδες. Ήταν άσχημο αυτό που βιώσαμε πέρυσι στην αρχή της σεζόν που παίζαμε σχεδόν μόνοι μας. Ήταν ελάχιστος ο κόσμος. Καταφέραμε όμως να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνος από εδώ και στο εξής. Ελπίζω να εκτιμηθεί η προσπάθειά μας φέτος και θεωρώ ότι στις εξέδρες η ατμόσφαιρα θα είναι πιο ζεστή. Το θέλουμε και το χρειαζόμαστε».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί για φέτος -όπως αναφέρουν πολλοί- και αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός αποδυναμώθηκε αρκετά: «Όχι βέβαια. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε πολύ αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό για όσα έχει πετύχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και γιατί θέλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Αν δεν σεβόμουν τον Παναθηναϊκό ή τους υπόλοιπους αντιπάλους, δεν θα σεβόσμουν τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμία παγίδα, ξέρουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να έρθει χωρίς κόπο. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα για νας πάρει τα ηνία και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας».

Για το μεγάλο όπλο του φετινού Ολυμπιακού: «Μα τι άλλο; Το γεγονός ότι η ομάδα έχει αλλάξει ελάχιστα. Όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά από πέρσι, ακόμα και τα που ήρθαν τα ξέρουμε από την Εθνική. Πλέον όλα γίνονται πιο γρήγορα, κίνουμαστε σε διαφορετική ταχύτητα. Και δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε ή μάλλον θα δείτε στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι περνάμε πολύ καλά και εκτός γηπέδου. Η ομάδα δεν χτίζεται μόνο μέσα στο παρκέ».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Η ζωή συνεχίζεται. Ο κ. Ίβκοβιτς προσέφερε πολλά, είναι ο προπονητής που μας οδήγησε στην κατάκτηση δύο τίτλων, επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Είχε τεράστια συμβολή στην περσινή μας πορεία. Δεν γίνεται ό,ως να κοιτάζουμε πίσω. Φυσικά και δεν ξεχνάμε τίποτα, αλλά η ζωή προχωρά κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για το μέλλον μας. Ο κ. Μπαρτζώκας είναι εξαιρέτικος προπονητής, έχει δείξει ποιος είναι, όπου κι αν εργάστηκε έδειξε το έργο του.

Επί τη ευκαιρία, θέλω να πω κάτι ακόμα. Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για όσα μου πρόσφερε στα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό. Πίστεψε σε μένα, μου δίδαξε πολλά και με βοήθησε να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω σε προσωπικό επίπεδο για όλα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ