2012-09-02 10:27:04
Φωτογραφία για Λίστα του ΣΔΟΕ με 1.770 Έλληνες που έβγαλαν έξω 23 δισ ευρώ!
Στο στόχαστρο των ελληνικών Διωκτικών Αρχών μπαίνουν- επιτέλους- όσοι μεταφέρουν απίστευτα κεφάλαια στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς τα έχουν δηλώσει και πόσα από αυτά είναι αντικείμενο φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ζύμωση αρκετών μηνών που ξεκίνησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο- επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών- ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε τη τελική οδηγία στο ΚΕΠΥΟ, το οποίο συνέλεξε στοιχεία από τις τράπεζες, τα οποία αφορούν σε 1.770 άτομα που έστειλαν εμβάσματα σε ευρωπαϊκές τράπεζες, συνολικού ύψους περίπου 23 δισ ευρώ!

Πρόκειται για λίστα με ονόματα και επώνυμα και όχι απλώς κωδικούς- όπως συμβαίνει με τη περίπτωση των Ελβετικών καταθέσεων- τα οποία ήδη ξεκίνησε να ελέγχει το ΣΔΟΕ, ερευνώντας εάν αυτά τα ποσά είναι δηλωμένα και φορολογημένα. Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι αποτελούν αντικείμενο φοροδιαφυγής, θα ακολουθήσει εξαντλητικός έλεγχος πόθεν έσχες και αναζήτηση των διαφυγόντων φόρων και δασμών.


Οι έλεγχοι δεν περιορίζονται, ωστόσο, σε αυτή τη λίστα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες στοιχεία για όσους έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ τη τελευταία 3ετία, έτσι να ανοίξει έναν ακόμα κύκλο ελεγχόμενων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα με την υπογραφή του νέου Μνημονίου, μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να εξασφαλίσει περίπου 3,5 δισ ευρώ μόνο από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, στόχος που δεν φαντάζει και τόσο μακρινός αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η παραοικονομία στη χώρα μας υπολογίζεται στα περίπου 50 δισ ευρώ!!!!
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ