2012-09-02 11:54:06
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει
Βέβαιος ότι η χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ δηλώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο '' Βήμα της Κυριακής ''. Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί

στη χρεωκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση, τονίζει ο κ. Τσίπρας, ενώ επιμένει ότι στόχος του κόμματος του παραμένει η ανατροπή των Μνημονίων. '' Εδώ και δυόμισι χρόνια κάθε φορά που είναι να περάσουν μέτρα λιτότητας, όλο φεύγουμε από το ευρώ. Κρύβουν την μνημονιακή εμμονή, πίσω από το κοινό νόμισμα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαικό, δεν έχει να κάνει με τους τεμπέληδες του Νότου, αλλά με την αρχιτεκτονική του ευρώ.

Αν αυτή δεν αλλάξει και ταυτόχρονα οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν την εθελόδουλη παράδοση στα εξωτερικά Μνημόνια, τότε δε θα κινδυνεύσει μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρωζώνη με κατάρρευση '', αναφέρει και προσθέτει : '' Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποτραπεί η χρωκοπία
. Και για να αποτραπεί, πρέπει να αποτραπεί η εφαρμογή των νέων μέτρων. Η χώρα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η Ελλάδα δε βρίσκεται εκεί που βρίσκεται εξαιτίας των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας της, αλλά κυρίως εξαιτίας της τρομακτικής ύφεσης που προκλήθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η λύση είναι λοπόν να πετάξουμε από πάνω μας τα Μνημόνια και την Τρόικα και να διαπραγματευτούμε σε ισότιμη βάση με τους εταίρους μας ''.

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θα εξαντληθούν σύντομα και δηλώνει με βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ '' θα κυβερνήσει τη χώρα ως ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς ''.

'' Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού '', αναφέρει χαρακτηριστικά.

'' Η χώρα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, και ακριβώς αυτό το εναλλακτικό σχέδιο είναι που συσπειρώνει ολοένα και περισσότερες κοινωνικές δυνάμεις γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ '', επισημαίνει σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ