2012-09-02 19:14:55
Φωτογραφία για ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ...ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!
Kανείς δε μπορεί να γνωρίζει πως θα τελειώσει μία χρονιά Κλασσικό παράδειγμα ο περσινός μπασκετικός Ολυμπιακός που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του σε Ελλάδα και Ευρώπη και ας μην υπήρχε άνθρωπος στην αρχή της σεζόν που θα πόνταρε στα παιδιά του Ντούσαν Ίβκοβιτς έστω και...μισό ευρώ.

Η τύχη, οι συγκυρίες, πιθανοί τραυματισμοί και πολλοί ακόμα αστάθμητοι παράγοντες μπορούν να καθορίσουν την πορεία μιας ομάδας, σε οποιοδήποτε άθλημα,ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο θρίαμβος από τον..."καταποντισμό" απέχουν ελάχιστα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορείς να κάτσεις και απλά να περιμένεις τη μοίρα σου. Η ομάδα πρέπει να οχυρωθεί και οργανωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ξεκινήσει από την καλύτερη δυνατή θέση τη σεζόν, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, όπως είπαμε και πιο πάνω.

Ξέρουμε όλοι ότι στο μπάσκετ, η περσινή χρονιά-όνειρο, είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Πλέον, τίποτα δεν είναι ίδιο, αφού όλοι θα σε αντιμετωπίζουν σαν τον πρωταθλητή ευρώπης και όχι σαν μία ομάδα που ήρθε κυριολεκτικά από το...πουθενά και με ψυχή, πίστη αλλά και ταλέντο, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας.


Εκεί που θέλουμε όμως να σταθούμε είναι στον προγραμματισμό των πρωταθλητών.

Ευτυχώς,δεν είδαμε να παρελάζουν αμέτρητοι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι,ο βασικός κορμός, ή αλλιώς...αυτοί που ήθελαν διοίκηση και προπονητής έμειναν στην ομάδα με μετρημένες κινήσεις, ενώ αντικαταστάθηκαν οι...αδύναμοι κρίκοι της ομάδας με παίκτες σαφώς καλύτερους και έτοιμους να προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

Η μεγάλη αλλαγή είναι αυτή στη θέση του προπονητή, που μετά τον τεράστιο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ήρθε ο φιλόδοξος Μπαρτζώκας. Το ρόστερ δείχνει πιο συμπαγές και έτοιμο από ποτέ και ανεξάρτητα με το πως θα πάει η χρονιά τα εύσημα ανήκουν στους αδερφούς Αγγελόπουλους που έγκαιρα φρόντισαν ο νέος κόουτς να γνωρίζει που μπορεί να στηριχθεί.

Οργάνωση και εκτέλεση λοιπόν με απόλυτη επιτυχία από τη διοίκηση της ΚΑΕ, αφού πέρα όλων των άλλων, κέρδισε και τη μάχη των εντυπώσεων από τους...δεύτερους. Μην ξεχνάμε τις υποθέσεις Μαυροειδή και (ειδικά) Περπέρογλου.

Πλέον, όλοι περιμένουν χωρίς άγχος και πίεση χρόνου την τελευταία κίνηση που θα κλείσει ουσιαστικά το ρόστερ των πρωταθλητών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ψηλό παίκτη από την Αμερική, αφού έχει μείνει διαθέσιμη μία θέση ξένου παίκτη!

Ο κόσμος είναι σίγουρος ότι η διοίκηση θα κάνει το καλύτερο γι'αυτήν την τελευταία επιλογή, με γνώμονα φυσικά την Ελλάδα του...2012 και τη σφικτή πολιτική που επιβάλλει η εποχή.

Αυτό που απομένει είναι να μονταριστεί η ομάδα, (μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες που ήρθαν πέρσι στα μισά της σεζόν, Λο και Ντόρσει, αρχίζουν προετοιμασία με την ομάδα) και φυσικά όπως είπαμε να κλείσει η τελευταία θέση στο ρόστερ με την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε οι πρωταθλητές να ριχτούν πανέτοιμοι στη μάχη.

Το μέχρι που θα μπορέσουν να φτάσουν και τι θα καταφέρουν είναι κάτι που θα περιμένουμε να δούμε. Αυτό που έχει ήδη καταφέρει όμως η διοίκηση είναι να αφήσει ελάχιστα περιθώρια στην... τύχη και της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, αλλά και η απόλυτη στήριξη του κόσμου γι'αυτό.

ClickBanner - Make More Money!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ