2012-09-03 01:09:04
Φωτογραφία για 20 τα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη!
-Παραμένουν καθησυχαστικοί οι ειδικοί, αναμένεται ύφεση του φαινομένου -9 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καβάλα, κανένα μέχρι στιγμής στις άλλες Π.Ε. της ΑΜΘ

Σε 20 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν διαπιστωθεί στην Ξάνθη, με 10 απ’ αυτά να παρουσιάζονται στον δήμο Αβδήρων, 9 στον Τόπειρο και 1 μόλις στον δήμο Ξάνθης, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στατιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, σε 9 ανέρχονται πλέον και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του ιού στην Π.Ε. Καβάλας, με τον δήμο Νέστου να αριθμεί 6 περιστατικά και τον δήμο Καβάλας 3.

Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κινείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένεται ωστόσο δραματική ύφεση του φαινομένου καθώς διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όποτε και παρατηρείται υποχώρηση των κρουσμάτων.

Παράλληλα το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί ενημερωτικές επισκέψεις στις περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ όπου έχουν διαπιστωθεί κρούσματα του Ιού, καθώς και εξορμήσεις για την πληροφόρηση των πολιτών γύρω από την εν λόγω ασθένεια.

Κανονικά πραγματοποιούνται οι αιμοληψίες στην περιοχή, η οποία είχε τεθεί σε αιμοδοτική καραντίνα από την οποία ωστόσο έχει βγει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ