2012-09-03 13:01:13
Φωτογραφία για Τα Φθινοπωρινά μπουρίνια της κυβέρνησης Σαμαρά...!!!
Για κρίσιμο Σεπτέμβρη μιλά το Μέγαρο Μαξίμου και προετοιμάζεται για μάχη σε πολλαπλά επίπεδα καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να πείσει όχι μόνο την τρόικα και τους ευρωπαίους εταίρους για την αποτελεσματικότητα του νέου πακέτου μέτρων 

.....ώστε να εξασφαλιστεί η επόμενη μεγάλη δόση αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτή η θυσία δεν θα πάει χαμένη όπως οι προηγούμενες για να αποτρέψει κοινωνικές εκρήξεις.

Αύριο η μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει την νέα τελική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων ενώ στον σχεδιασμό είναι και η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όπου ο Α. Σαμαρας θα καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διαφοροποιήσεις επί ποινή διαγραφής.

Διόλου τυχαία δεν ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μ
. Βοριδη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα της υπερψηφίσεως και της στήριξης της κυβέρνησης σε μια δημοσιονομική προσπάθεια δεν είναι έλασσον, είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Άλλωστε υπάρχει και προηγούμενο που δείχνει την ξεκάθαρη θέση που έχει ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ, όπως με την περίπτωση Νικολόπουλου, που αποσαφηνίζει και τα θέματα αυτά».

Ακόμα δεν είναι γνωστό πάντως αν το νέο πακέτο θα ανακοινωθεί πριν η μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην ΔΕΘ το Σάββατο.

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται στο μεταξύ η συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή στην Αθήνα ο Α. Σαμαρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και η επίσκεψη του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη στις 11 Σεπτεμβρίου, όπου θα έχει το πρώτο του τετ α τετ με τον Μάριο Ντράγκι.

Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την τρόικα γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα το νέο πακέτο μέτρων θα πρέπει να έχει κλείσει. Άλλωστε στις 14 Σεπτεμβρίου στο άτυπο Eurogroup στην Λευκωσία το νέο πακέτο μέτρων θα τεθεί στην κρίση των ευρωπαίων εταίρων…
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ