2012-09-03 15:30:51
Φωτογραφία για Ένας νεκρός στις πυρκαγιές της Πορτογαλίας
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην επαρχία Σαντάρεμ και πολλά σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην κεντρική Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

Το θύμα αγνοούνταν από την Κυριακή Ο δήμαρχος της Ούρεμ, Πάουλο Φονσέκα, δήλωσε ότι ο θάνατος του άνδρα, του οποίου δεν έγινε γνωστή η ηλικία, προκλήθηκε από την πυρκαγιά, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν δύο σπίτια, ένα εργοστάσιο πλαστικών προϊόντων και πολλά ακατοίκητα κτίρια, είπε ο Φονσέκα, ενώ διακόπηκε προσωρινά η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες και στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 19 πυρκαγιών που μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής προστασίας. Οι περισσότερες φωτιές σημειώνονται στα βόρεια και στα κεντρικά της χώρας.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο Ούρεμ είναι το τρίτο θύμα πυρκαγιών στην Πορτογαλία αυτό το καλοκαίρι. Τα άλλα δύο θύματα ήταν πυροσβέστες.

Οι πυρκαγιές έκαψαν 67.000 εκτάρια δασικής και θαμνώδους έκτασης στην Πορτογαλία από τα τέλη Ιουλίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ