2012-03-18 19:00:02
Φωτογραφία για Τρίμηνα έντοκα γραμμάτια για άντληση 1,6 δισ. Ευρώ…
Το ποσό του 1,6 δισ. ευρώ αναζητεί, την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της δημοπρασίας των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, που είναι και η πρώτη δημοπρασία μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI. Το ποσό της δημοπρασίας ορίστηκε σε 1 δισ. ευρώ και, με την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών (60% επί του αρχικού ποσού), μπορεί να διαμορφωθεί μέχρι 1,6 δισ. ευρώ. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) των τρίμηνων εντόκων θα είναι θα είναι η Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 (Τ+3) και λήξεως η 22 Ιουνίου 2012.

Με το ποσό που θα αντληθεί, θα αποπληρωθούν τα τρίμηνα έντοκα που εκδόθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και λήγουν εντός των ημερών. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα έντοκα γραμμάτια, μειώνοντας τον όγκο των νέων εκδόσεων, αλλά απαιτείται η εξασφάλιση κεφαλαίων, μέσω της δανειακής σύμβασης, για την αποπληρωμή μέρους των τίτλων.

Επίσης, η έκθεση της Κομισιόν παρατηρεί ότι στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου συμμετέχουν μόνο οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
DimotikoSafari
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Επίσκεψη» στον Τζίγγερ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Επίσκεψη» στον Τζίγγερ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ