2012-03-18 18:54:03
Φωτογραφία για Σφοδρή επίθεση Σαρκοζί στον Ολάντ για τις θέσεις του για την οικονομία
Με σφοδρότητα επιτέθηκε το Σάββατο στον Φρανσουά Ολάντ ο Νικολά Σαρκοζί, κατηγορώντας τον ότι προτείνει ασυνάρτητες και καταστροφικές πολιτικές για την οικονομία. Το σκληρό ύφος του Γάλλου προέδρου στη διάρκεια ομιλίας του στη Λυών, ενώπιον 8.000 οπαδών του, ήταν ένα πρώτο δείγμα για το πώς θα κινηθεί η προεκλογική περίοδος εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Απριλίου.

Ο Νικολά Σαρκοζί κατηγόρησε τον Ολάντ ότι εξαπατά τους Γάλλους ψηφοφόρους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, και πρόσθεσε πως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος θέτει το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο αρνούμενος να δει την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές. Ακόμη, επιτέθηκε στον Ολάντ λέγοντας ότι κάνει συνεχώς «στροφές 180 μοιρών» στην οικονομική πολιτική.

«Είναι αναιδές το πρωί να λες στους Γάλλους ότι θα μειώσεις το έλλειμμα, το απόγευμα ότι δεν θα λάβεις μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων και το επόμενο πρωί, αφού το σκεφτείς, να λες ότι θα ξοδέψεις περισσότερο» είπε ο Σαρκοζί.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος σταδιακά μειώνει την διαφορά του από τον Ολάντ στις δημοσκοπήσεις, συνέχισε λέγοντας πως «σε μια προεδρική (προεκλογική) εκστρατεία δεν μπορείς να πεις ψέματα. Δεν μπορείς να κρύψεις τι είσαι και τι θέλεις. Δεν μπορείς να κρύψεις τι είδους πρόεδρος θα γίνεις. Δεν μπορείς να συνεχίζεις να μην μιλάς για τίποτε επ' αόριστον και να μην δεσμεύεσαι για τίποτε, να επιμένεις να αποφεύγεις τον διάλογο, να μασκαρεύεις τις προκλήσεις».

Στην 45λεπτη ομιλία του, ο Σαρκοζί δεν παρουσίασε τις πολιτικές του προτάσεις.

Απαντώντας στον Νικολά Σαρκοζί, ο Ολάντ πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ότι καταφεύγει σε προσβολές για να κρύψει την δική του έλλειψη προτάσεων κι επιτευγμάτων.

«Νομίζω ότι απελπίζεται. Δεν μπορεί να επικαλεστεί την προεδρία του, δεν μπορεί να προτείνει κάτι. Όλο κι όλο αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αποκαλύψει τον εαυτό του και την έλλειψη αυτοσυγκράτησής του», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Ο εκπρόσωπος του Ολάντ, Μπερνάρ Καζνέβ, κλιμάκωσε την αντιπαράθεση, λέγοντας ότι η ομιλία του Σαρκοζί ήταν τυπικό δείγμα του «άξεστου» τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται και κατηγορώντας τον ότι δεν επιδεικνύει «αξιοπρέπεια» αναφερόμενος ειδικά στην πολιτική του στο μεταναστευτικό.

Ο συντηρητικός πρόεδρος δεσμεύεται να μειώσει στο μισό τον αριθμό των μεταναστών που υποδέχεται η Γαλλία ετησίως. Το Σάββατο επανήλθε στο ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν ελεγχθούν τα σύνορα, αυτό θα υποσκάψει την εθνική ενότητα της χώρας.

Πάντως, δημοσκόπηση του IFOP που δημοσιεύθηκε το Σάββατο έδειξε ότι το ποσοστό δημοτικότητας του Σαρκοζί αυξήθηκε στο 36% τον Μάρτιο από 33% τον περασμένο μήνα, αν και το ποσοστό αυτό παραμένει πολύ κατώτερο του 65% που είχε μετά την εκλογική του νίκη το 2007. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ