2012-09-05 15:18:04
Φωτογραφία για Το νέο λατομείο σκοτώνει περιβαλλοντικά το Παλαιόκαστρο!
Καυστικός για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παλαιοκάστρου, κ. Κώστας Μαρκάκης μιλά για την επικείμενη δημιουργία του νέου λατομείου στη Ροδιά, τονίζοντας ότι η τοπική κοινωνία ξεκινάει ...πόλεμο

Συνέντευξη στον: Βίκτωρ Κουμαντάκη

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο CretePlus.gr, ο κ. Μαρκάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παλαιόκαστρο και οι γύρω περιοχές και άσκησε δριμεία κριτική για τον περιβαλλοντικό πόλεμο που δέχονται από πολλούς.

Όσον αφορά τα φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα είπε: «…καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τον Δ. Μαλεβυζίου, έτσι ώστε να αντλήσουμε κονδύλια για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, αλλά μας είναι δύσκολο το γεγονός, ότι το έργο μας δυσχεραίνει από την παρουσία της ΔΕΗ, του ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ και των τσιμέντων. Σε αυτή τη φάση πάει να μπει ένα ακόμα εμπόδιο με τη δημιουργία ενός λατομείου εξόρυξης μαρμάρου…»


Για την δημιουργία του λατομείου στη Ροδιά, μας περιέγραψε τις κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και τις αντιθέσεις που έχει επί του θέματος: «…συμμετείχαμε στη συζήτηση για τη δημιουργία του λατομείου από τον κ. Μανωλιούδη, που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, αφού διαθέτουμε το δικαίωμα της ψήφου. Η ένσταση μας ήταν εφόσον γίνει μια τέτοιου είδους επιχείρηση τουλάχιστον να μην επηρεάζει την στατικότητα του εδάφους κοντά στο Παλαιόκαστρο και να οδηγεί σε πλημμύρες. Δυστυχώς κατόπιν επικοινωνίας με τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το έργο, ανακαλύψαμε ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί άκρως επικίνδυνο για τον τόπο μας, καθώς με μια δυνατή νεροποντή ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολίσθησης και αποκλεισμού από τη θάλασσα και μιλάω συγκεκριμένα για την περιοχή Σκουταρά…»

Για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Συλλόγου είπε: «…θα το πάμε νομικά ως το τέλος με κάθε δύναμη που διαθέτουμε, αρκεί να διασφαλίσουμε την ζωή των κατοίκων. Δε θα ανεχτούμε να θυσιάσουν την ιστορία μας και να βιάζουν τον τόπο μας, για μερικές θέσεις εργασίας...»

Πάντως, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου με τους οποίους ήρθαμε σε επικοινωνία, διατηρούν την ίδια άποψη με τον κ. Μαρκάκη και γενικά η περιοχή μοιάζει με ηφαίστειο εν βρασμώ, έτοιμο να εκραγεί creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ