2012-03-18 21:00:08
Φωτογραφία για Θρίαμβος του Μπάτον στην Αυστραλία
Ο Jenson Button κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία στο παρθενικό γκραν πρι του 2012 που διεξήχθη στην Αυστραλία. Ο Βρετανός, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ακομα και όταν μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας, ολοκληρώνοντας τους 58 γύρους με διαφορά 2,1 δευτερολέπτων από τον Sebastian Vettel.

Όταν έπεσαν τα κόκκινα φώτα ο Schumacher έκανε καλή εκκίνηση και ανέβηκε τρίτος ενώ ο Alonso 8ος. Πολύ γρήγορα είχαμε αλλαγή στην κορυφή με τον Button να προσπερνάει τον Hamilton στον 2ο γύρο. Την ίδια στιγμή οGrosjean εγκατέλειπε μετά από σύγκρουση με τον Maldonado και ενώ ο Γάλλος είχε κάνει ταχύτερο χρόνο.Ο Perezφαίνεται πως έκανε τον αγώνα της ζωής του αφού ξεκίνησε 22ος και στον 7ο γύρο ήταν 10ος. Στον 11ο ο Vettelπέρασε τον Schumi, ο Γερμανός είχει πρόβλημα με το κιβώτιο μετά από έξοδό του στο γρασίδι.

1ο Πιτ στοπ


Μαλακά: Rosberg, Vettel,Maldonado, Raikkonen

Μεσαία: Webber, Alonso,Button,Hamilton,Petrov

Ο Hamilton έχανει χρόνο αφού κόλλησε πίσω από τον Perez και έτσι ο Vettel μείωσε τη διαφορά του. Ο Buttonπαραπονέθηκε για δονήσεις στο τιμόνι από τα ελαστικά στον 24ο, αλλά κατάφερε να το λύσει τη στιγμή που οteammate του πραγματοποιούσε απανωτούς ταχύτερους γύρους, αυξάνοντας από τον Vettel. Ο Alonso, μαχητής όπως πάντα, κρατούσε την 4η ακολουθούμενος από τους Rosberg, Webber, Raikkonen.

2ο Πιτ Στοπ

Μεσαία: Alonso, Button, Hamilton, Vettel, Webber, Raikkonen

Εντολή να πιέσει όσο μπορεί δέχθηκε ο Vettel τη στιγμή που οι δύο ΜcLaren ήταν στα πιτ.Είσοδος στην πίστα τουSafety Car στον 37ο καθώς η Caterham του Petrov είχε ακινητοποιηθεί σε άσχημο σημείο. Χαμένοι από το γεγονός αυτό οι Χάμιλτον και Αλόνσο που έχασαν τις θέσεις τους από τις 2 Red Bull.

Ο αγώνας επανεκκίνησε μετά από 4 γύρους με τον Button να ξεμακραίνει και πάλι από τον Vettel κάνοντας ταχύτερο γύρο. Ο Massa είχε σύγκρουση με τον Senna και εγκατέλειψε. Ακόμα ένας κακός αγώνας για τον Βραζιλιάνο που απογοητεύει με τις επιδόσεις του. Την ίδια ώρα ο Alonso κρατούσε με νύχια και με δόντια την 5η θέση από την ασφυκτική πίεση του Maldonado. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Ισπανό πάτησε άτσαλα το κερμπ με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της Williams και να πέσει στον τοίχο.Μεγάλη μάχη μεταξύ Vettel,Hamilton,Webber στους τελευταίους γύρους με τις Red Bull να γράφουν ταχύτερους χρόνους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να αποφύγει την καυτή ανάσα του Βρετανού, ο οποίος με τη σειρά του κράτησε την 3η θέση. Αυτό ωστόσο δεν του έφτανε.Στον τελευταίο γύρο έγινε μια φοβερή ανακατάξη με τον Di Resta να κάνει ένα εκπληκτικό γύρο και να μπαίνει 10ος ενώ o Rosberg είχε επαφή με τον Perez και έπεσε 12ος.

Τελική κατάταξη:

1. Button, 2. Vettel, 3. Hamilton, 4. Webber, 5. Alonso, 6. Kobayashi, 7. Raikkonen, 8. Perez, 9. Ricciardo, 10. Di resta, 11. Vergne, 12. Rosberg, 13. Maldonado, 14. Glock, 15. Pic, 16. Senna

Επόμενος αγώνας στις 25 Μαρτίου στην πίστα της Sepang στην μακρυνή Kuala Lumpur της Μαλαισίας.
GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ