2012-09-06 12:55:03
Φωτογραφία για Σοκ και δέος 450 πατρινοί έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή του - Περισσότεροι από 1400 στο ντιβάνι του ψυχίατρου λόγω κρίσης
Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Σοκ προκαλεί η ανάλυση των στοιχείων που αφορούν στο προφίλ και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όσοι Πατρινοί απευθύνθηκαν στο τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ για να ζητήσουν βοήθεια... προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κυνήγι των τραπεζών και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω της κρίσης.

Μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών την πόρτα του γραφείου στης ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα έχουν διαβεί 4500 άτομα τα οποία βρίσκονται σε απόγνωση .

Οι διαπιστώσεις είναι κάτι παραπάνω από τραγικές καθώς για 1480 από αυτούς διαπιστώθηκε πως είναι αναγκαία η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης . Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι οι οποίοι πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν σταθερό και αξιοπρεπές εισόδημα ενώ ήταν συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις.

Ωστόσο το πιο ανησυχητικό είναι πως από τις 4500 κατοίκους της Αχαϊκής πρωτεύουσας και όμορων Δήμων που ζήτησαν βοήθεια από το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα 450 – σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι έχουν δηλώσει – έχουν σκεφτεί κάτω από το βάρος των καταστάσεων και της οικονομικής ένδειας που βιώνουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.


Αυτό αποκάλυψε μιλώντας αποκλειστικά στους Patrastimes.gr o επικεφαλής του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Νικολαδάκης , τονίζοντας πως το πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλοί από αυτούς που επισκέφτηκαν το γραφείο και δήλωσαν έχουν σκεφτεί ακόμα και να βάλουν τέλος στη ζωή τους, στη συνέχεια δεν έδωσαν ξανά το παρόν στις ομάδες ψυχολογικής αλληλοϋποστήριξης που λειτουργούν, με αποτέλεσμα να είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι θα πράξουν και πως θα λειτουργήσουν στο μέλλον.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ