2012-09-09 20:17:38
Φωτογραφία για Φωτιά κοντά στο οικισμό της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά
Υπο έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι στις Στέρνες Ακρωτηρίου, νότια του οικισμού της Πολεμικής Αεροπορίας... στα Χανιά, σε απόσταση αναπνοής από σπίτια.

Η φωτιά έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων απο κατοικίες των Στερνών, ωστόσο η ύπαρξη δρόμων στους οποίους μπορούσαν να κινηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα είχαν σαν αποτέλεσμα την άμεση "αναχαίτιση" των φλογών και την απομάκρυνση του κινδύνου.

Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 18 πυροσβέστες με επτά πυροσβεστικά οχήματα δίνοντας μάχη με το χρόνο προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες προτού επεκταθούν και απειλήσουν εκ νέου σπίτια, καθώς και ένα όχημα από το Β' Πυροσβεστικό Σταθμό που εδρεύει στην 115 ΠΜ για ανεφοδιασμό.

Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν και τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Χανίων.

Το πυροσβεστικό όχημα με το "κανόνι" έκανε αποτελεσματικές ρίψεις απο τον δρόμο, σε εστίες της φωτιάς.


Μια μεγάλη έκταση με ξερά χόρτα και θάμνους έγινε στάχτη μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Η ύπαρξη δρόμων περιμετρικά της έκτασης στην οποία εκδηλώθηκε - απο άγνωστο προς το παρον λόγο - η πυρκαγιά, αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς οι πυροσβέστες είχαν την δυνατότητα να κινηθούν "περικυκλώνοντας" την πυρκαγιά και με την βοήθεια του "Αίολου" ο οποίος κράτησε χαμηλά τους ανέμους, μπόρεσαν να θέσουν υπο έλεγχο την φωτιά.

Την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ.Χανίων, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ερευνάται το θέμα της πρόκλησής της απο σπινθήρες που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια εργασιών κατοίκου της περιοχής.

Flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ