2012-09-10 10:22:41
Φωτογραφία για Ο Μπερίσα μοιράζει λεφτά στην Μυστική Υπηρεσία με σκοπό το πολιτικό όφελος!
Τελειωμό δεν έχουν όπως φαίνεται στην Αλβανία τα παιχνίδια με την Υπηρεσία Πληροφοριών, κυρίως όμως η χρήση της με σκοπό το πολιτικό όφελος και την προσκόλληση στην εξουσία.

Η τοποθέτηση του Visho Ajazi Lika ως διοικητή της «Μυστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας» αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την σημαντική αυτή υπηρεσία της χώρας.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να χορηγήσει πρόσθετη ενίσχυση για τα ταξίδια των μυστικών πρακτόρων, οι οποίοι για διάφορους λόγους, θα πρέπει να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους μακριά απ’ τον τόπο κατοικίας τους. Αποστολές που στις περισσοτερες περισπτωσεις έχουν να κάνουν με στρατολόγιση και μετακίνηση αλβανών απο την Κεντρική και Βόρια Αλβανια προς τον Βορειοηπειρωτικό χώρο (Κορυτσά – Αργυρόκαστρο –Δέλβινο – Άγιοι Σαράντα – Χειμμάρα).

Η απόφαση αυτή, η οποία παρέχει επιπλέον υψηλό εισόδημα για τους εργαζόμενους που μεταθέτονται με αποστολή σε άλλες πόλεις, έρχεται σε μια περίοδο που η αλβανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα τα οποία θέτουν αυστηρές προϋποθέσεις για τα επιδόματα και τους μισθούς των υπαλλήλων της αλβανικής δημόσιας διοίκησης.


Ο Μπερίσα τοποθετόντας τον "δικό του άνθρωπο" στην ηγεσία της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH – Sherbimi Infomativ Shteteror) προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, ενώ μερίδα του αλβανικού τύπου αφήνει να εννοηθεί πως ο φορέας αυτός θα έχει πλέον μια ειδική οικονομική μεταχείριση, παρά τους αυστηρούς κανόνες για τις δαπάνες που έχουν οριστεί για το υπόλοιπο της δημόσιας διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ AFTONOMI.GR
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Turkey facing questions on Syria policy
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Turkey facing questions on Syria policy
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ