2012-09-10 13:06:04
Φωτογραφία για Έξι στους δέκα πλήρωσαν την δόση του Αυγούστου
Έξι στους δέκα υπόχρεους πλήρωσαν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τη δόση του φόρου εισοδήματος που έληξε στις 31 Αυγούστου Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι 700.000 επέλεξαν να εξοφλήσουν την εφορία σε 7 δόσεις ενώ υψηλό ήταν το ποσοστό εκείνων που επέλεξαν να πληρώσουν όλο το ποσό εφάπαξ.Ειδικότερα 600.000 πλήρωσαν όλο το ποσό με τις πληροφορίες να μιλούν για 500 εκατομμύρια Ευρώ που πληρώθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών, έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να εξασφαλίσουν την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής και να καταβάλουν στην τράπεζα το ποσό σε άτοκες δόσεις.

Νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 450.000 ήταν οι υπόχρεοι που δεν πλήρωσαν καθόλου, ενώ 460.000 πλήρωσαν ένα μέρος της δόσης και όχι όλο το ποσό.

Η αδυναμία καταβολής των φόρων από μία πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Οι φορολογούμενοι, που δήλωσαν αδυναμία πληρωμής και δεν κατέβαλαν καθόλου τη δόση, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 48 δόσεις.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη μη καταβολή του εφετινού φόρου εισοδήματος να έχουν ανέλθει έως σήμερα στα 270 εκατ. ευρώ (35 εκατ. ευρώ από όσους κατέβαλαν κάποιο ποσό έναντι της δόσης και 235 εκατ. ευρώ από όσους δεν πλήρωσαν καθόλου τη δόση)
ert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ