2012-09-12 16:25:49
Φωτογραφία για «Σκούπα» και στο παράνομο ψάρεμα
Αλιευτικοί έλεγχοι και κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων αλιευμάτων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από τις Λιμενικές Αρχές, κατά το χρονικό διάστημα από 03-09-12 έως και 09-09-12, στις έντεκα ιχθυόσκαλες της χώρας καθώς και στα καθορισμένα σημεία εκφόρτωσης αλιευμάτων. Ο στόχος των ελέγχων ήταν τριπλός:

Η πάταξη της παράνομης αλιείας και διακίνησης αλιευμάτων Η αντιμετώπιση ιδιαίτερα της αλιείας, εμπορίας και διάθεσης στην αγορά αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και βάρους Η εξασφάλιση τήρησης διακίνησης των αλιευμάτων με τα προβλεπόμενα, από τις ισχύουσες διατάξεις, παραστατικά Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 1.599 έλεγχοι σε αλιευτικά σκάφη και 675 έλεγχοι σε ιχθυέμπορους. Από τους διενεργηθέντες ελέγχους προέκυψε:

α) Η κατάσχεση 6,189 τόνων αλιευμάτων μη προβλεπόμενου μεγέθους κυρίως για τα είδη γόπα, αθερίνα, μαρίδα, μπακαλιάρο, καθώς και 5 κιλών οστράκων και 14 κιλών δολώματος του είδους sipunculus nudus, καθόσον είναι απαγορευτική περίοδος αλιείας για το εν λόγω είδος.


β) Ο σχηματισμός 16 δικογραφιών, κυρίως για εκφόρτωση και εμπορία αλιευμάτων υπολειπομένων διαστάσεων, αλλά και για ελλιπή παραστατικά (τιμολόγιο, δελτίο αποστολής, κλπ.), καθώς και μία για απασχόληση αλιεργάτη υπηκόου τρίτης χώρας χωρίς άδεια διαμονής -χρήσης πλαστού εγγράφου και παροχή εξαρτημένης εργασίας χωρίς άδεια διαμονής.

γ) Η βεβαίωση 58 διοικητικών παραβάσεων.

Τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα (Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, Παιδικό Χωριό SOS, Γηροκομείο Πειραιά, κλπ).

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες στα ιχθυοαποθέματα και στην ανάπτυξη της αλιευτικής παραγωγής από την αλιεία ιχθύων μικρότερων από το προβλεπόμενο διαστάσεων, έχουν δοθεί στις Λιμενικές Αρχές από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία εντολές και οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπέγραψε ο Κασελάκης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπέγραψε ο Κασελάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ