2012-09-12 17:42:04
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ:  Οι κινηματογραφικοί ήρωες του καθενός
Η ενσάρκωση των ηρωικών μας πόθων Δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος προγραμματιστής, παγωτατζής ή δάσκαλος, όλοι έχουμε τη δική μας εκδοχή του ίδιου ονείρου, που κρατεί από την παιδική μας ηλικία ακόμα: Να σε καλέσει η κυβέρνηση ή να το φέρουν έτσι οι περιστάσεις που να πρωταγωνιστήσεις στην πιο τρελή μετα-αποκαλυπτική περιπέτεια και να σώσεις τον κόσμο!

Όσο τρομακτικό και εξωφρενικό αν είναι το σκηνικό, εσύ θα σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και θα γίνεις ήρωας. Γι' αυτό και δεν μπορούμε παρά να λατρεύουμε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή ηλεκτρονικά παιχνίδια όπου ένας κοινός άνθρωπος αναλαμβάνει το ρόλο να σώσει την οικουμένη...

Γιατί καλοί οι υπερήρωες τύπου Spider-Man και οι άρτια εκπαιδευμένοι υπερκατάσκοποι τύπου James Bond, καλή και η συναρπαστική δράση που προσφέρουν, πώς όμως να ταυτιστείς μαζί τους; Θέλουμε ανθρώπους καθημερινούς που εξυψώνονται από τις περιστάσεις, πάει και τέλειωσε!


Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε οι φανταστικοί ήρωες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς: όταν ο φουκαριαράκος της καθημερινότητας τα βάζει με ζόμπι, τρομοκράτες και υπερφυσικούς δαίμονες, εσύ θα συνεχίσεις να φοβάσαι το αφεντικό σου;

No 10 - Rory Williams («Doctor Who»)

Η είσοδος του Rory William στη ζωή του ήρωα αποτελεί το κινηματογραφικό αντίστοιχο του πιο μύχιου πόθου μας: τη μια στιγμή ζει την ήσυχη ζωούλα του στην ύπαιθρο με τη γυναίκα του και την αμέσως επόμενη στρατολογείται ως συνταξιδιώτης στο χρόνο!

Ο Rory πέρασε πολλά, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, σβήστηκε από τον χρόνο, μεταμορφώθηκε σε πλαστικό ρομπότ, υπόμεινε ξόρκια 2.000 ετών, χωρίς ποτέ να βαρυγκωμεί, συνεπής με το όραμα του καθημερινού ήρωα...

No 9 - Rick Grimes («The Walking Dead»)

Σερίφης μιας μικρής πόλης, ο Grimes πέφτει σε κώμα μετά τον πυροβολισμό του, για να ξυπνήσει κάποια στιγμή -ενάντια σε όλες τις προβλέψεις- και να βρεθεί σε έναν κόσμο που έχουν επικρατήσει τα ζόμπι. Κι αν είναι ένα πράγμα που προσφέρει όλη η μυθολογία των ζόμπι είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να μεταμορφωθεί σε ήρωα!

Κι ο Grimes είναι ακριβώς αυτό, δεν αφήνει τον παραλογισμό να τον κατακλύσει, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να σώσει τη γυναίκα και το παιδί του μέσα σε ένα τοπίο ανείπωτης φρίκης. Κάνεις ό,τι είναι να κάνεις ανεξαρτήτως δυσκολίας...

No 8 - Duke Nukem («Duke Nukem Forever»)

Ο εξυπνάκιας και σκληρός χαρακτήρας του videogame αυτο-αποκαλείται ήρωας, και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για συνηθισμένο «άνθρωπο», καταφέρνει να ανταποκριθεί μια χαρά στις απαιτητικές περιστάσεις, είτε πρόκειται για εξόντωση πανίσχυρων εξωγήινων είτε για «φόρτωμα» καυτών γυναικών. Τα πάντα για το καθήκον...

No 7 - Marty McFly («Επιστροφή στο Μέλλον»)

Ο McFly είναι το τυπικό γυμνασιόπαιδο της δεκαετίας του '80: θέλει καλύτερο αμάξι, είναι κομματάκι οξύθυμος και επιδιώκει φυσικά να κάνει σεξ με τη φιλενάδα του.

Το μόνο ιδιαίτερο που έχει η ζωή του είναι η παρέα που κάνει με τον τρελοεπιστήμονα, ο οποίος έχει εμμονή με τα ταξίδια στον χρόνο.

Αρπάζει ωστόσο τη ζωή από τα μαλλιά και ρίχνεται στη χωροχρονική περιπέτεια με τα μάτια κλειστά. Και δεν κεφαλαιοποιεί τη γνώση του μέλλοντος!

No 6 - Chief Martin Brody («Jaws»)

Σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη του New England, ο Brody αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως αστυνομικός διευθυντής. Τίποτα αξιόλογο δεν συμβαίνει, η ζωούλα του είναι λοιπόν απλή, μέχρι που ξεκινάει μια σειρά από περίεργους θανάτους στον ωκεανό.

Και τώρα ο Brody πρέπει να τα βάλει με το «Μεγάλο Λευκό»! Και βέβαια η αστυνομική εκπαίδευση που έχει λάβει δεν περιλαμβάνει καρχαρίες.

Ο Brody διατηρεί ωστόσο τον ηθικό του κώδικα άμεμπτο και ρίχνεται χωρίς δεύτερη σκέψη στη μάχη για να προστατεύσει την πόλη...

No 5 - Theo Faron («Children of Men»)

Είναι 2027 και ο κόσμος δεν είναι πλέον ωραίο μέρος να ζεις: οι άνθρωποι δεν μπορούν να γονιμοποιηθούν πια με φυσικό τρόπο.

Ο Faron ήταν άλλοτε πολιτικός ακτιβιστής, έχει περιπέσει ωστόσο σε απάθεια και έχει μετατραπεί σε γραφειοκράτη. Μέχρι που πέφτει βέβαια πάνω στην αποξενωμένη πρώην γυναίκα του και την ομάδα της, που έχουν μαζί τους την πρώτη έγκυο γυναίκα εδώ και 18 χρόνια.

Ο Faron βρίσκει επιτέλους κίνητρο για να δραστηριοποιηθεί, αφού πρέπει πάση θυσία να σώσει την ελπίδα της ανθρωπότητας...

No 4 - Shaun («Shaun of the Dead»)

Ο χαρακτήρας που μας σύστησε τον άπαιχτο κωμικό Simon Pegg, ο Shaun είναι ένας 29χρονος πωλητής με αμφίβολο μέλλον. Όλοι οι συνάδελφοί του στη δουλειά είναι μικρότεροι και δεν τον σέβονται ολωσδιόλου, ενώ συγκατοικεί και με δυο τύπους ό,τι να ναι.

Άσε που η κοπέλα του είναι έτοιμη να τον παρατήσει. Κι εκεί που λες ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να τον χτυπήσει περισσότερο, έρχονται τα ζόμπι!

Ευτυχώς, η επινοητικότητα του Shaun και ο ήρωας που έκρυβε καλά τόσα χρόνια μέσα του θα σώσουν τη μέρα...

No 3 - Peter Venkman («Ghostbusters»)

Ο βαριεστημένος κύριος Venkman έχει διδακτορικά και πανεπιστημιακές περγαμηνές, δεν είναι ωστόσο ο ακαδημαϊκός που θα περίμενες.

Η ενασχόλησή του με το επάγγελμά του (ψυχολογία και παραψυχολογία) έχει να κάνει περισσότερο με τη διασκέδασή του παρά με οτιδήποτε άλλο. Αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως στη ζωή είναι οι γυναίκες.

Συναινεί ωστόσο να ενταχθεί στους κόλπους των Ghostbusters κυρίως γιατί ο Ray Stantz και ο Egon Spengler δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα για να τη βγάλουν καθαρή οπουδήποτε εκτός εργαστηρίου. Κι ένας άτονος και ανέκφραστος ήρωας γεννιέται...

No 2 - Arthur Dent («Hitchhiker's Guide To The Galaxy»)

Μιλάμε για την πεμπτουσία του καθημερινού ήρωα! Ακροβατεί μεταξύ διαγαλαξιακών κρίσεων και καταστροφών που αψηφούν την πραγματικότητα χωρίς να ξεφορτώνεται ποτέ τις πιτζάμες και τη ρόμπα του.

Σώζει τη Γη κάθε φορά που θα κληθεί, ενώ δεν παραλείπει ποτέ το αγαπημένο του τσάι. Κάθε άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί με τον κοινότοπο αυτό ήρωα...

No 1 - John McClane («Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει»)

Ο McClane είναι ο τυπικός ιρλανδο-αμερικανός αστυνομικός της Νέας Υόρκης. Χωρισμένος από τη γυναίκα του, έχει μεγάλο θέμα να διαχειριστεί σωστά την πρώην σύζυγό του, τα παιδιά του, τη δουλειά του.

Στην πρώτη ταινία της σειράς, ταξιδεύει στο Λος Άντζελες για να επισκεφτεί την οικογένειά του, όταν τρομοκράτες καταλαμβάνουν τα γραφεία που δουλεύει η γυναίκα του.

Με το που ξεμπερδεύει με δαύτους, συνεχίζει την καταδίωξη μισθοφόρων, σκοτεινών οργανώσεων και κυβερνο-τρομοκρατών! Καθόλου άσχημα για έναν καθημερινό τύπο που φοβάται τις πτήσεις...
newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ