2012-09-12 18:45:38
Φωτογραφία για ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΪΚΑΣ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας μέσα σε βαρύ κλίμα, καθώς το μισό πακέτο μέτρων βρίσκεται «στον αέρα».

Η τρόικα αμφισβητεί ή απορρίπτει μέτρα ύψους 2 - 6 δισ. ευρώ από τα προτεινόμενα και έχει ζητήσει σειρά διευκρινίσεων, τις οποίες αναμένεται να δώσει στη συνάντηση η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, η διαπραγμάτευση αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο, πέραν της τρέχουσας εβδομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να αναβληθεί για λίγες ημέρες και η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, όπου θα ενταχθούν τα περισσότερα από τα μέτρα.

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης με την τρόικα θα ενημερώσει ο Γ.Στουρνάρας στις 19:30 τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα αιτήματα της τρόικας -απολύσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά- είναι ζητήματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για τους κυβερνητικούς εταίρους και αυτό αναμένεται να επαναλάβουν κατά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ότι η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο χρόνο, δηλαδή στο αίτημα για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα επαναφέρει τον κατάλογο με τα ισοδύναμα μέτρα που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης θα ζητήσει να ψηφιστεί μαζί με τα μέτρα «ρήτρα δημοσιονομικού ισοδύναμου», ώστε να αναστέλλονται οι περικοπές όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων.

Οι τρεις πολιτικοι αρχηγοί πρόκειται να συζητήσουν και τη στρατηγική με την οποία θα εμφανιστεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Δεδομένου ότι το πακέτο των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ δεν θα έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει ένα περίγραμμα των περικοπών στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

ΚΚΕ: «Ξαναστήνουν λαιμητόμο»

«Κυβέρνηση- ΕΕ ξαναστήνουν λαιμητόμο για μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο σενάριο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και στον ερχομό νέων σωτήρων», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τα νέα μέτρα που συναποφασίζουν με την τρόικα.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τέλος στην εξαθλίωση μόνο με πανεργατική οργάνωση, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση κατά της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων που τα υπηρετούν» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ