2012-09-12 20:15:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς – Βγήκαν στο δρόμο μαζί με τους γιατρούς
Σε κοινή διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Γεωργίου τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας, του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», Νομού Αχαΐας, μαζί με τους γιατρούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.

Η σημερινή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες όλοι οι καρκινοπαθείς είναι πραγματικά δυσάρεστη. Το πρόβλημα της μη πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η ζωή τους.

Οι δύο Σύλλογοι στηρίζουν την πρωτοβουλία, της Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (ΔΕΔΙΔΙΚΑ), να συγκεντρωθούν οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ογκολογίας στις κεντρικές πλατείες σε πόλεις όλης της χώρας.

Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, για μια ακόμη φορά, για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ογκολογικοί ασθενείς ύστερα από τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία, τη διακοπή της σύμβασης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς και τη διακοπή χορήγησης αναγκαίων φαρμάκων από φαρμακευτικές εταιρείες προς τον ΕΟΠΥΥ.


Εξάλλου στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα απεργία, με τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και επίσχεση εργασίας. Η Ε.Ι.Ν.Α. αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την απόφαση της Κυβέρνησης, να μειώσει τα ειδικά μισθολόγια.

Διαμαρτυρία και από δάσκαλους – καθηγητές

Μία μόλις μέρα μετά τον αγιασμό, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας και στις δύο βάρδιες, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 2 έως τις 5 μ.μ.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σήμερα είναι τα χρέη και τα κενά σε διδάσκοντες. Οι εκπρόσωποι των δασκάλων υπολογίζουν σε 5.000 τα εκπαιδευτικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και δασκάλους ειδικής αγωγής, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ εκτιμούν σε 3.500 τα κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν ακόμη για τεράστια χρέη σχολικών επιτροπών ολόκληρων περιφερειών, όπως για παράδειγμα στην Κοζάνη όπου οι οφειλές ανέρχονται σε 439.000 ευρώ, το Μαρούσι 230.000 ευρώ, την Πάτρα 200.000 ευρώ και την Καστοριά 199.000 ευρώ. Ζήτησαν μάλιστα να εξαιρεθούν τα σχολεία από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου. Υποστήριξαν δε ότι υπάρχουν κονδύλια της τάξεως των 130 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν διατεθεί και προορίζονται την βελτίωσης της σχολικής στέγης, ενώ υπάρχουν και τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία μαζί και με τους νοσοκομειακούς γιατρούς στην πλατεία Γεωργίου και λίγο αργότερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Ακτή Δυμαίων.

patrastimes.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ