2012-09-13 10:40:14
Φωτογραφία για Δανειολήπτρια στην Κρήτη γλίτωσε το οικόπεδό της!
Γενναία, χαρακτηρίζει την υπαριθμό 305/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων η «Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων» καθώς για πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο, μπαίνει στην διαδικασία να «σώσει» και να εξαιρέσει από την εκποίηση ακίνητο (οικόπεδο).

Το δικαστήριο έκρινε ότι, στη δανειολήπτρια υπάρχει η δυνατότητα να ανεγερθεί μελλοντικά η κύρια κατοικία, δίδίδοντας της ακόμα περίοδο χάριτος «τέσσερα χρόνια « να κακαταβάλλει δόσεις των 160 Ευρώ/μήνα και με την υποχρέωση μετά την πάροδο του χρονικού ορίου, να καταβάλλει επί 60 μήνες στις δύο αντίδικες Τράπεζες, το ποσό των 150 Ευρώ /μήνα, πληρώνοντας συνολικά 9000 + 7680 = 16.688 Ευρώγια την διάσωση του οικοπέδου 9.000 Ευρώ.

Αναλυτικά επί του περιεχομένου της απόφασης: στη δανειολήπτρια γίνεται «κούρεμα» του χρέους της κατά 11.000 ευρώ δηλ. μείωση κατά 40% του χρέους της και, κυρίως, δεν εκποιείται το οικόπεδο ιδιοκτησίας της.


Πρόκειται για μια 32χρονη γυναίκα, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, εργαζόμενη ως βοηθός κομμωτή, με μηνιαίο εισόδημα 539,62 Ευρώ /μήνα.

Πέραν τούτου δε διαθέτει εισόδημα από άλλη πηγή, δεν κατέχει κατοικία για να αιτήσει την εξαίρεση της, είναι φιλοξενούμενη στο σπίτι της μητέρας της. Τα περιουσιακά της στοιχεία περιορίζονται σε ένα οικόπεδο στη Λήμνο, εμπορικής αξίας 4000 Ευρώ.

Η εν λόγω δανειολήπτρια είχε χρέος σε δύο Τράπεζες, που μπορούσαν να ενταχθούν στο ν.3869/2010 συνολικού ύψους 27.709,77 Ευρώ, αλλά και σε τρίτη που όμως δεν μπορούσε να ενταχθεί στο Νόμο, καθώς η ανάληψη είχε γίνει το τελευταίο έτος.

Η Ειρηνοδίκης Χανίων που επιμελήθηκε της υπόθεσης, έκρινε ότι τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην ιδιοκτησία της η δανειολήπτρια, ακόμα και με την εκποίηση, δεν θα είναι ικανά να ικανοποιήσουν τις απαιτήσει ως προς τις πιστώτριες Τράπεζες , αλλά και ακόμα εάν τεθούν υπό ρευστοποίηση δε θα προκαλέσουν εμπορικό ενδιαφέρον, και ακόμα αποφάσισε ότι το εισόδημά της των 539,62 Ευρώ /μήνα,παρέχει την δυνατότητα καταβολή ποσού 160 Ευρώ /μήνα επί τέσσερα χρόνια , αφού η ίδια δεν προσδιόρισε τις ανάγκες του βιοτικού της επιπέδου, μια και φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, νιώθει δικαίωση, καθώς ακόμα ένα μέλος της δικαιώνεται πανηγυρικά, και καλεί τους δικαστές να κατανοήσουν το πνεύμα του Νόμου και να σταθούν κοντά στα ελληνικά νοικοκυριά, που σήμερα «ματώνουν» από την ανέχεια και την φτώχεια, τους δανειολήπτες να κλείσουν τα αυτιά τους, στην παραπληροφόρηση που κάποιοι τους μεταδίδουν «εσκεμμένα» με αδιαφανή συμφέροντα, αλλά στρεφόμενη και προς τις Τράπεζες, τις καλεί σε «συνεργασία» την οποία μέχρι σήμερα δε δείχνουν, με συμπέρασμα την απώλεια των οικονομικών εσόδων αμφοτέρων (δανειοληπτών-Τραπεζών).
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ