2012-09-13 10:39:02
Φωτογραφία για Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις των δήμων
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των Δήμων που απειλούνται με χρεωκοπία από τις πολιτικές του μνημονίου, λόγω των τεράστιων περικοπών και των κατακρατημένων πόρων που τους αναλογούν. Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός του ότι αποτελεί ένα λαϊκό θεσμό που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, αποτελεί κομμάτι του Κοινωνικού Κράτους προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση στους πολίτες. Η αδυναμία λειτουργίας της, -που όπως φαίνεται έχει δρομολογηθεί από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού- θα συμπληρώσει την εικόνα πλήρους κατάρρευσης του ήδη κουτσουρεμένου Κοινωνικού Κράτους στην χώρα μας.

Η προωθούμενη αδυναμία λειτουργίας των Δήμων θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκασθούν να προχωρήσουν οι Δήμοι σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, κάτι που άλλωστε ήδη εφαρμόζεται λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουν σήμερα οι πολίτες είναι αντί για την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, περισσότερη αποκέντρωση.

Αντί για μειούμενες κοινωνικές υπηρεσίες, περισσότερο Κοινωνικό Κράτος που είναι η αναγκαία ασπίδα προστασίας στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να αγωνιστούν μαζί οι δημοτικές αρχές, οι δημότες και όλοι οι εργαζόμενοι για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ