2012-09-13 10:37:03
Φωτογραφία για Επιστολή εργαζομένων Alzheimer Hellas
από το Γραφείο Τύπου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων της Alzheimer Ελλάς αποφάσισε να προβεί σε 4ωρη στάση εργασίας που θα γίνει την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 9.00 – 13.00.

Οι λόγοι που μας ωθούν σε αυτήν την απόφαση:

ü Η ανακοίνωση ότι κόβονται οι πιστώσεις του 2012 στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η από μηδενική βάση αναθεώρησή τους για το 2013 (υπάρχουν και Οργανώσεις που παράγουν σοβαρό και πολύτιμο έργο και στοχοποιούνται άδικα)

ü Το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που μας έχει δημιουργήσει η στάση και οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός για την ψυχική υγεία μειώθηκε κατά 55% σε σχέση με τον περσινό)

ü Η καθυστέρηση των πληρωμών και η άμισθη εργασία μας τους τελευταίους μήνες που οδηγούν σε συνεχή υποβίβαση του τρόπου διαβίωσής μας, καθώς και στην ψυχική μας εξάντληση (αυτή η καθυστέρηση της μισθοδοσίας συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια)


ü Η διεκδίκηση της συνέχισης της ύπαρξης των Μονάδων μας και των θέσεων εργασίας μας

ü Η διεκδίκηση της συνέχισης της παροχής των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας στους ηλικιωμένους, τους ασθενείς με άνοια και τις οικογένειές τους

Τις ημέρες και ώρες αυτές δεν θα γίνει εξυπηρέτηση των ασθενών. Δεν θέλαμε ποτέ να προβούμε σε τέτοιες ενέργειες που είναι έμμεσα εις βάρος των ασθενών μας. Η αποστολή μας είναι να είμαστε πλάι τους. Εξαναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια για να επισημάνουμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη και ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας, καθώς το κλείσιμο των Μονάδων και η ψυχολογική εξασθένηση των εργαζομένων, σάς αφορά εξίσου.

Σταθείτε κι εσείς δίπλα μας με την παρουσία σας!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ