2012-09-13 10:49:03
Φωτογραφία για Σε ιδιώτη η καθαριότητα στο δήμο Θερμαϊκού
Σε ιδιώτη αναθέτει την αποκομιδή των απορριμμάτων της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού, ο ομώνυμος δήμος. Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης που βγήκε «στον αέρα», ο σχετικός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού για πέντε μήνες και θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο συγκεκριμένος δήμος είχε προχωρήσει και το καλοκαίρι στην ανάθεση του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη (και πάλι με διαγωνισμό, ύψους 165.000 ευρώ) μόνο για το κομμάτι της Περαίας, λόγω της κατακόρυφης αύξησης του πληθυσμού που παρατηρείται στην περιοχή κάθε καλοκαίρι.

«Για μένα, το ζητούμενο είναι να είναι καθαρός ο δήμος μας», ξεκαθαρίζει στον Αγγελιοφόρο ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής και προσθέτει: «Ο δήμος Θερμαϊκού, που προέκυψε με τη συνένωση των πρώην δήμων Περαίας, Επανομής και Νέας Μηχανιώνας, αριθμεί μόλις 180 άτομα μόνιμο προσωπικό, εκ των οποίων μόνο τα 35 εργάζονται στην Καθαριότητα
. Με αυτό το προσωπικό και χωρίς δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων, δεν μπορούμε να καθαρίσουμε το δήμο. Και δεν είναι μόνο το προσωπικό. Πρόβλημα έχουμε με την προμήθεια πετρελαίου, αφού θα πρέπει να κάνουμε διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 35.000 ευρώ, ενώ άλλα 40.000 ευρώ θα πρέπει να διαθέσει για την προμήθεια του πετρελαίου, με την προοπτική να τα πάρει αργότερα από το δήμο. Ποιος επιχειρηματίας νομίζετε ότι μπορεί στις μέρες μας να προχωρήσει σε μια τέτοια συνεργασία;».
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ