2012-09-13 14:22:56
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Μοσκοβισί
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί... που επισκέπτεται την Αθήνα, μία ημέρα πριν το κρίσιμο -με την έννοια ότι θα υπάρξει ένδειξη για τις προθέσεις των εταίρων για το τι μέλλει γενέσθαι- για την Ελλάδα Eurogroup, που θα λάβει χώρα στη Λευκωσία την Παρασκευή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Αργότερα, στις 17:45 ο κ. Μοσκοβισί θα συναντήσει στη Βουλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλο.

Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθούν τόσο τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η Αθήνα, όσο και η κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 5 το απόγευμα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη γαλλική πρεσβεία.

Η επίσκεψη Μοσκοβισί στη χώρα μας πραγματοποιείται λίγες μόλις ώρες πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του οποίου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τα -βασικά τουλάχιστον- σημεία του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.


Στο περιθώριο του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου υπουργού Οικονομικών από το 1998 στην Ελλάδα.

Με την επίσκεψη του Μοσκοβισί συνεχίζεται η «παρέλαση» υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια απόδειξης της καλής πρόθεσης των εταίρων απέναντι στην χώρα και προφανώς στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης που ετοιμάζεται να περάσει νέα μέτρα-.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν άλλωστε και το μπαράζ θετικών δηλώσεων από Βρυξέλλες και Βερολίνο για την Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να εξέλθει από την κρίση χρέους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ